1515

Stockholmsbörsen: Terminerna pekar nedåt inför öppning

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar ned inför att handeln i Europa ska inledas på onsdagen efter tisdagens relativt skarpa uppgångar.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,4 procent lägre, CAC 40 Index var 0,5 procent ned och DAX-terminen hade minskat 0,4 procent.

Börserna i New York steg på tisdagen och Dow Jones bröt därmed fem dagar i rad med nedgång. Uppgångarna hänvisades till att industriproduktionen i juli stigit mer än väntat och bättre rapporter från detaljhandelsjättarna Home Depot och Wal-Mart.

Dow Jones slutade 1,0 procent upp, en marginell försämring jämfört med nivåerna vid europeisk stängning då indexet var kring +1,2 procent. S&P 500 steg 1,2 procent och Nasdaq Composite adderade 1,3 procent.

Narayana Kocherlakota, chef för Fed i Minnesota, sade i ett tal på tisdagskvällen att Federal Reserves beslut att återinvestera intäkterna från bolånepapper i statspapper lett investerare att felaktigt tro att den amerikanska ekonomin är i värre skick. Enligt Fed-ledamoten fick Feds beslut överraskande stor påverkan på de finansiella marknaderna.

Indexen på de ledande asiatiska börserna var övervägande högre på onsdagen efter uppgångarna i USA samt sedan Westfields rapport inkommit över förväntat. Nikkei 225 steg 0,9 procent.

De kinesiska börserna var något lägre, för första gången på fyra handelsdagar, sedan investerare spekulerat i att den senaste tidens uppgång var överdriven givet förväntningarna på en lägre ekonomisk tillväxt.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York kommer att öppna kring oförändrat i eftermiddag.

För svensk del har SAS redovisat ett resultat före skatt om -600 miljoner kronor för årets andra kvartal. Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på i genomsnitt -764 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning inför rapporten. Omsättningen var något under konsensus.

PA Resources har redovisat ett ebitdaresultat på 349 miljoner kronor och intäkter på 589 miljoner kronor för det andra kvartalet. Enligt SME Direkts analytikersammanställning förväntades ett ebitda-resultat på 320 miljoner kronor och en omsättning på 547 miljoner. Resultat före skatt landade på - 139 miljoner kronor mot genomsnittsförväntningarna på 13,8 miljoner kronor. Resultatet före skatt är belastat med valuta- och omräkningseffekter på -218 miljoner kronor.

HIQ har redovisat ett resultat före skatt på 34,1 miljoner kronor för det andra kvartalet. Därmed blev resultatet 8 procent sämre än analytikernas konsensusestimat. Omsättningen hamnade på 282 miljoner kronor mot väntade 272 miljoner kronor.

På onsdagens agenda finns protokollet från Bank of Englands senaste räntemöte klockan 10.30 och produktionen i byggsektorn i euroområdet klockan 11.00.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?