1515

Råvaror: Guldet stiger

Råvarumarknaderna utvecklades oregelbundet på torsdagen. Svag statistik och sjunkande börser tyngde sentimentet.

Dollarn stärktes på eftermiddagen och lade än mer press på råvarukomplexet.

Råoljan fortsatte att försvagas och har ännu inte hittat något stöd sedan stödet vid 80 dollar brutits.

Guld steg dock med dollarn på den riskaversion som tilltagit de senaste dagarna.

På Nymex handlades WTI-oljan i första termin till 76:35 dollar per fat, en nedgång från onsdagens stängning med 1:67 dollar. Brent försvagades med 1:27 dollar per fat till 76:27 dollar.

"Veckostatistiken på nyanmälda arbetslösa var katstrofal och sände marknaden lägre. Oljemarknaden måste möta en verklighet där utbud överstiger efterfrågan", sade Phil Flynn, analyschef på PFGBest, till Bloomberg News.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg med 2.000 personer till 484.000 personer, under vecka 31, jämfört med föregående vecka.

Det visade säsongsjusterad statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.

Analytiker hade räknat med 465.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

Industriproduktionen i euroområdet sjönk med 0,1 procent i juni, jämfört med månaden före, och steg 8,2 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Eurostat.

Förväntningarna pekade på en uppgång med 0,6 procent jämfört med månaden före och en ökning med 9,3 procent jämfört med motsvarande månad förra året, enligt Bloomberg News enkät.

Basmetallerna på London Metal Exchange visade överlag uppgångar. Prisbilden förstärktes på den sena eftermiddagen.

"På kort sikt är marknaden översåld. Lägre lager kommer att ge stöd. Men marknaden är fortfarande sårbar om vi fortsätter att få fler indikationer på att tillväxten sjunker", sade Matt Zeman, handlare på Lasalle Futures, till Bloomberg News.

Tremånadersterminen för koppar var upp 47 dollar till 7.247 dollar per ton och zinken stärktes med 16 dollar till 2.053.

Guldet gynnades av den allmänna oron på finansmarknaderna och steg med dollarn på eftermiddagen.

"Mer slakt på den bredare marknaden kommer att ge ett litet lyft för guld", sade Andrey Kryuchenkov, analytiker på VTB Capital, till Bloomberg News.

På ädelmetallmarknaden visade guldpriset en uppgång på 14:85 dollar, vilket innebar ett spotpris på 1.212:95 dollar per uns. 
   

Noteringar cirka klockan 18.30:

Råolja (pris/fat):

WTI, första termin -1:67 USD 76:35

Brent, första termin -1:27 USD 76:37

Basmetaller, LME, tremånaderstermin:

Koppar +47 USD 7.247

Zink +16 USD 2.053

Aluminium +16 USD 2.158

Nickel -245 USD 21.450

Bly +32 USD 2.097

Tenn +550 USD 20.400

Guld, spot (pris/uns): +14:85 USD 1.212:95


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?