Annons

Norden: Uppåt i Helsingfors och Oslo

De nordiska börserna noterade blandade rörelser på fredagen. Helsingfors och Oslo steg på eftermiddagen och utvecklades starkare än övriga europeiska börser. Köpenhamn backade däremot sedan Maersk tyngt.

Klockan 17.30 var OMXN40-index upp 1,4 procent på 937,8. Indexet inkluderar inte norska aktier. Oslobörsens OBX-index ökade med 0,9 procent.

DNB Nors resultat före skatt blev 4.355 miljoner norska kronor i det andra kvartalet. I resultatet ingår en reavinst på 1,2 miljarder kronor, väntat var 997 miljoner, enligt SME Direkts konsensusenkät.

Justerat för avvikelsen relaterad endast till reavinsten blev resultatet 2,2 procent bättre än det resultat på 4.263 miljoner före skatt som var väntat, enligt SME Direkt. Aktien var ned 0,5 procent.

Yara ökade 3,9 procent sedan BNP Paribas höjt rekommendationen till "outperform" från tidigare neutral.

Helsingforsbörsens OMXH25-index avancerade 1,2 procent.

Metso fick en order på 10 miljoner euro från Brasilien. Aktien ökade 1,7 procent.

Mediebolaget Alma Media spådde att rörelseresultatet i det andra kvartalet kommer att ligga något lägre än motsvarande period i fjol. Aktien tappade 2,8 procent.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index sjönk med 0,1 procent.

Maersk tyngde med en nedgång på 1,8 procent. En konkurrent spådde att containermarknaden kommer att visa nolltillväxt under 2010.

Novozymes meddelade att bolaget ingått ett avtal med en ej namngiven kund om leverans av albucult. Aktien ökade med 1,9 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?