Annons

Stark spurt i New York

Uppgången på USA-börserna fortsatte på torsdagen. Tack vare en spurt den sista timmen stängde börserna på dagshögsta och noterade klara uppgångar.

 

Efter en positiv öppning, driven av stark statistik på antalet nyanmälda arbetslösa i USA och en prognoshöjning för den globala tillväxten från IMF bidrog till att stärka sentimentet, sjönk sentimentet i mitten av sessionen.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp 1,2 procent till 10.139. S&P 500 steg 0,9 procent till 1.070 medan Nasdaq Composite ökade 0,7 procent till 2.175.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,2 miljarder aktier, medan den var 2,1 miljarder aktier på Nasdaq.

"Det är mycket uppmuntrande. Sjunkande antal nyanmälda arbetslösa och bra siffror från detaljhandeln har blåst bort lite av dysterheten på marknaden. Det var också positivt att IMF höjde prognosen. Jag tror vi kommer att få mycket starka vinster för andra kvartalet. Det borde ge stöd till aktiepriserna", sade Stanley Nabi på Silvercrest till Bloomberg News.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 21.000 personer till 454.000 personer, under vecka 26, jämfört med föregående vecka.

Analytiker hade räknat med 460.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

IMF höjde den globala tillväxtprognosen för 2010. Världsekonomin spås växa med 4,6 procent 2010, jämfört med aprilprognosen om 4,2 procent.

Råvarubolag och konsumentbolag ledde uppgångarna. Inom Dow Jones klättrade Du Pont med 3,0 procent och Procter & Gamble med 1,9 procent.

Boeing var upp med 2,3 procent sedan bolaget meddelat att det fått order på 44 stycken 737-flygplan den senaste veckan.

Merck meddelade att bolaget lanserar ett åtgärdsprogram inom integrationen av förvärvade Schering- Plough med målet att nå besparingar på totalt 2,7-3,1 miljarder dollar inom forskning och utveckling från år 2012. Aktien var upp 1,2 procent.

Ett antal detaljister noterade uppgångar sedan de rapporterat försäljningssiffror för juni som var bättre än väntat. Klädföretaget Abercrombie & Fitch ökade med 7,8 procent och varuhuskedjan JC Penney med 6,7 procent.

Gap däremot rasade med 7,6 procent sedan försäljningen varit oförändrad i juni, jämfört med en väntad ökning.

Citigroup säljer riskkapitalinvesteringar på totalt 900 miljoner dollar till Lexington Partners, enligt Bloomberg News. Citiaktien steg 1,8 procent.

Goldman Sachs var ned 0,3 procent sedan analysföretaget Meredith Whitney sänkt vinstestimaten för andra till fjärde kvartalet 2010.

På obligationsmarknaden noterades tioårsobligationen 4 punkter högre på 3,02 procent.

Ericsson noterades 6 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?