Annons

Olja: De amerikanska oljelagren sjunker

De amerikanska lagren av råolja sjönk med 4,96 miljoner fat under förra veckan. Det visar statistik från USA:s energidepartement, DOE.

Enligt Bloomberg News väntades en nedgång med 2,0 miljoner fat i råoljelagren.

Importen av råolja minskade med 0,07 miljoner fat per dag jämfört med föregående vecka.

Lagren av bensin steg med 1,3 miljoner fat. Här väntades lagren ha ökat med 0,1 miljoner fat. Importen steg med 0,2 miljoner fat.

Lagren av destillat steg med 0,3 miljoner fat under veckan. Här väntades en uppgång med 1,6 miljoner fat. Importen av destillat steg med 0,1 miljoner fat.

Kapacitetsutnyttjandet vid raffinaderierna ökade 1,40 procentenheter till 89,80 procent. Här väntades en ökning med 0,22 procentenheter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?