Annons

New York: Jobbstatistik ger uppgång

USA-börserna fortsatte att stiga på torsdagen efter onsdagens rally. Positiv statistik på antalet nyanmälda arbetslösa i USA och en prognoshöjning för den globala tillväxten från IMF bidrog till att stärka sentimentet.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average upp 0,7 procent till 10.087. S&P 500 steg 0,6 procent till 1.066 medan Nasdaq Composite ökade 0,6 procent till 2.171.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 220 miljoner aktier, medan den var 370 miljoner aktier på Nasdaq.

"Det är mycket uppmuntrande. Sjunkande antal nyanmälda arbetslösa och bra siffror från detaljhandeln har blåst bort lite av dysterheten på marknaden. Det var också positivt att IMF höjde prognosen. Jag tror vi kommer att få mycket starka vinster för andra kvartalet. Det borde ge stöd till aktierpriserna", sade Stanley Nabi på Silvercrest till Bloomberg News.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 21.000 personer till 454.000 personer, under vecka 26, jämfört med föregående vecka.

Analytiker hade räknat med 460.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

IMF höjde den globala tillväxtprognosen för 2010. Världsekonomin spås växa med 4,6 procent 2010, jämfört med aprilprognosen om 4,2 procent.

Verkstadsbolagen och konsumentvaror ledde uppgångarna.

Inom Dow Jones var General Electric upp med 2,6 procent och Caterpillar med 2,2 procent.

Ett antal detaljister noterade uppgångar sedan de rapporterat försäljningssiffror för juni som var bättre än väntat. Klädföretaget Abercrombie & Fitch ökade med 8,1 procent och varuhuskedjan JC Penney med 6,2 procent.

Citigroup säljer riskkapitalinvesteringar på totalt 900 miljoner dollar till Lexingtion Partners, enligt Bloomberg News. Citiaktien steg 2,2 procent.

Wells Fargo meddelade efter onsdagens stängning att 3.800 tjänster rationaliseras bort och att 638 kontor läggs ned. Nedskärningarna medför en engångkostnad på 185 miljoner dollar varav 137 miljoner kommer att belasta resultatet för andra kvartalet motsvarande en minuspost på 0:02 dollar per aktie. Aktien var upp 0,4 procent.

På obligationsmarknaden noterades tioårsobligationen 5 punkter högre på 3,03 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?