Annons

USA-börser: Sen spurt lyfte kurserna

USA-börserna bröt de senaste veckornas negativa trend på tisdagen. En liten spurt bidrog till positiva noteringar på veckans första handelsdag efter det amerikanska nationaldagsfirandet.

Handeln var oregelbunden. Efter en stark öppning med stöd av stigande börser i Asien och Europa dalade kurserna markant för att ungefär en timme före stängning ligga knappt på minus.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp 0,6 procent till 9.744. S&P 500 steg 0,5 procent till 1.028 medan Nasdaq Composite ökade 0,1 procent till 2.094.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,3 miljarder aktier, medan den var 2,1 miljarder aktier på Nasdaq.

Teknik- och oljebolag låg bakom att uppgångarna kunde försvaras i sluthandeln.

Inom Dow Jones klättrade Microsoft med 2,4 procent och Alcoa med 2,1 procent.

Semiconductor Industry Association sade på tisdagen att den globala försäljningen ökade med 4,5 procent i maj jämfört med föregående månad. Efterfrågeökningen drevs framför allt av chips till datorer och mobiltelefoner. Intel steg med 1,6 procent tillsammans med andra chiptillverkare.

General Electric fick en gasturbinsorder på 300 miljoner dollar plus ett 15-årigt servicekontrakt. Aktien var upp med 0,7 procent.

Goldman Sachs avancerade 0,9 procent. JP Morgan höjde rekommendationen för Goldman till övervikt från tidigare neutral. Enligt JP Morgan är Goldman Sachs "bäst i klassen" på att allokera kapital och hantera risk.

Det sammanvägda ISM-indexet för tjänstesektorn sjönk till 53,8 i juni jämfört med 55,4 månaden före.

Det visar statistik från Institute for Supply Chain Management, ISM. Enligt Bloomberg News snittprognos väntades ett index på 55,0.

På obligationsmarknaden noterades tioårsobligationen 4 punkter lägre på 2,94 procent.

Ericsson noterades 1:22 kronor lägre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?