Annons

Stockholmsbörsen: Svag öppning väntas

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar svagt ned strax innan handeln i Europa drar i gång på fredagen, då fokus ligger på eftermiddagens makrostatistik som väntas visa att USA:s BNP växte något långsammare i andra kvartalet.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,2 procent lägre, medan CAC 40 Index och DAX- terminen var oförändrade.

Indexen på de ledande asiatiska börserna backade under fredagen. Starka bolagsrapporter överskuggades av oro inför den amerikanska BNP-datan, som släpps klockan 14.30.

Osäkerheten spred sig från USA, där börserna vänt ned och stängt lägre på torsdagen efter att i öppningen ha visat uppgångar. Nasdaq tyngdes av teknologibolag, som Akamai, Nvidia och Symantec, som rasade efter svaga rapporter och sänkta prognoser.

Enligt Bloomberg News medianprognos väntas USA:s BNP för det andra kvartalet ha bromsat in till 2,6 procent, från 2,7 procent under första kvartalet.

På rapportfronten har Loomis redovisat ett resultat före skatt på 167 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket var 4 procent bättre än SME Direkts prognossammanställning.

Loomis räknar med en negativ organisk tillväxt i USA under andra halvåret eftersom volymerna i landet har minskat men behåller marginalmålet för koncernen för helåret.

Samsung Electronics föll 2,1 procent i Seoul efter att ha redovisat ett nettoresultat på 4.280 miljarder won för det andra kvartalet, mot snittförväntningar på 4.150 miljarder won, enligt Bloomberg News

Alcatel-Lucents nettoresultat för det andra kvartalet uppgick till -184 miljoner euro. Det väntade nettoresultatet var -97,4 miljoner euro, enligt en prognossammanställning av Bloomberg News.

Omsättningen uppgick till 3,8 miljarder euro, att jämföras med en väntad omsättning på 3,6 miljarder euro. Bolaget spår även att marknaden för telekomutrustning och telekomrelaterade tjänster kommer att öka 0-5 procent.

British Airways har redovisat ett resultat efter skatt på -122 miljoner pund för årets tre första månader (april-juni). Väntat var enligt Bloomberg News prognossammanställning ett resultat efter skatt på -170 miljoner pund.

Intäkterna för perioden landade på 1,9 miljarder pund, vilket var i linje med marknadens förväntningar. British Airways upprepade prognosen om att nå ett nollresultat för räkenskapsåret.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?