Annons

New York: Starka rapporter väntas ge lyft

New York-börsen väntas inleda med stigande kurser på torsdagen.

Arbetsmarknadsstatistik som kommit in strax över förväntan och ett rapportflöde som så här långt för dagen överlag slagit förväntningarna på både resultat och intäkter ger stöd för högre riskvilja. Bland rapportbolagen väntas Motorola lyfta på en stark rapport medan Exxon Mobil kan tänkas få ett mer osäkert mottagande på svagare intäkter än väntat.

S&P 500 terminen är cirka 45 minuter före börsöppning upp med 6,20 punkter medan Nasdaq 100-terminen har stigit 9,25 punkter.

På statistikfronten kom utfallet för nya arbetssökande i USA in marginellt bättre än väntat. Antalet nya arbetssökande i USA var 457.000 personer vecka 29. Marknaden hade räknat med att antalet skulle uppgå till 460.000. Utfallet innebär en minskning med 11.000 jämfört med föregående veckas reviderade utfall om 468.000 (preliminärt 464.000).

Telekombolaget Motorola redovisade ett justerat nettoresultat exklusive extraordinära poster på 0,09 dollar per aktie för andra kvartalet vilket slog analytikernas genomsnittsprognos vid 0,06 dollar, enligt Zacks Estimates.

Även Motorolas intäkter på 5,4 miljarder dollar för andra kvartalet och guidningen om en vinst per aktie på 0,10-0,12 dollar för det tredje kvartalet kom in över analytikernas förväntningar vid 5,2 miljarder dollar respektive 0,08 dollar per aktie.

Oljejätten Exxon Mobils justerade resultat på 1,60 dollar per aktie för det andra kvartalet 2010 (0,81) var också bättre än 1,46 dollar medan intäkterna på 92,5 miljarder dollar kom in under konsensus vid 100,1 miljarder dollar.

Under andra kvartalet återköpte Exxon Mobil aktier för cirka 1 miljard dollar. Samtidigt meddelar bolaget nu planerar att återköpa aktier för cirka 3 miljarder dollar under det innevarande tredje kvartalet.

I verkstadssektorn kom Timken, en konkurrent till SKF, med delårsresultat långt över förväntan och även Kennametal, en konkurrent till Sandviks affärsområde Tooling, slog sina analytikerförväntningar.

Kullagerbolaget Timkens nettoresultat på 0,85 dollar per aktie exklusive jämförelsestörande poster i det andra kvartalet 2010 var långt över förväntade 0,51 dollar per aktie. Försäljningen steg 37 procent till 1.011 miljoner dollar (737), vilket också slog väntade 938 miljoner dollar.

Kennametals justerade resultat per aktie på 0,61 dollar för räkenskapsårets fjärde kvartal var något över förväntade 0,57 dollar. Försäljningen uppgick till 539 miljoner dollar vilket var precis i linje med förväntan.

Kennametals resultatprognos om 1,85-2,15 dollar per aktie för räkenskapsåret 2011 kan jämföras med att analytikernas medelestimat inför dagens rapport var 2,13 dollar i justerad vinst per aktie för räkenskapsåret 2011.

Kosmetikabolaget Avon Products rapporterade ett något starkare resultat än väntat för det andra kvartalet medan intäkterna kom in i linje med konsensus.

Efter onsdagens stängning rapporterade även Varian Medical Systems, en konkurrent till Elekta. Varians nettoresultat i den kvarvarande verksamhet på 0,74 dollar per aktie för räkenskapsårets tredje kvartal var bättre än förväntade 0,65 dollar. Även försäljningen på 578 miljoner dollar slog analytikerkonsensus vid 569 miljoner dollar.

Strax efter torsdagsbörsens stängning kl 22.00 väntas bland annat bioläkemedelsbolaget Amgen släppa delårsrapport. Amgen väntas för det andra kvartalet komma in med en justerat vinst om 1,28 dollar per aktie på försäljningstintäkter om 3,74 miljarder dollar, enligt Zacks Estimates.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?