Annons

Råvaror: Guldpriset vänder upp

Priset på guld vände på onsdagen upp efter att ha noterat den lägsta nivån på över tre månader på tisdagen. Samtidigt tappade råoljan något inför lagerstatistik från det amerikanska energidepartementet.

Prisraset på guld på tisdagen hänvisades till att ett rally på de globala aktiemarknaderna och en starkare dollar minskade efterfrågan på tillgången.

Fysisk efterfrågan på guld från Indien och Kina var "väldigt tydlig" i takt med att priserna gick ned, skrev UBS i en analys, rapporterar Bloomberg News.

På onsdagen vände priserna till högre nivåer, där spotpriset vid klockan 13.15 handlades till 1.163,30 dollar per uns, 1,70 högre än vid tisdagsstängningen.

"Fysisk efterfrågan är fortfarande aktiv. Ur ett riskperspektiv, utgör den här nivån ett köptillfälle", skrev UBS.

På oljemarknaden var rörelserna motsatta. Efter att ha stigit i den inledande handeln vände priset på råolja mot något lägre nivåer. Vid klockan 13.15 var noteringen på Nymex-oljan 77,31 dollar per fat, 0,19 lägre än vid tisdagens stängning.

Brent-oljan var samtidigt ned 0,13 dollar till 76,00 dollar per fat.

Handlare inväntar nu den veckovisa lagerstatistiken från det amerikanska energidepartementet, som publiceras klockan 16.30.

Enligt marknadsbedömare som Bloomberg News har talat med ligger förväntningarna på en minskning i råoljelagren med 1,7 miljoner fat, medan bensinlagren väntas ha ökat med 0,3 miljoner fat.

Destillatlagren, i sin tur, spås ha ökat med 2,0 miljoner fat, samtidigt som analytikerna räknar med att kapacitetsutnyttjandet har minskat med 0,50 procentenheter.

Efter tisdagens stängning presenterade API inofficiell lagerstatistik, som kan ge en indikation om vad som komma skall.

API rapporterade en ökning inom samtliga områden, med råoljelagren i topp som enligt undersökningen steg med 3,1 miljoner fat, medan bensinlagren låg på andra plats med en ökning om 0,9 miljoner fat.

På London Metal Exchange visade basmetallerna i huvudsak priskurvor mot högre höjder. Uppgången hänvisades till viss del till uttalanden från den kinesiska centralbanken som gav bränsle till optimism beträffande utsikterna för efterfrågan från världens störta konsument av bland annat koppar.

Kina har "goda" ekonomiska fundament, meddelade landets centralbank, Peoples Bank of China på deras hemsida på tisdagskvällen, vilket också lyfte börserna till en tvåmånadershögsta.

Tremånadersterminen för koppar var upp 101 dollar till 7.160 dollar per ton och zinken steg 43 dollar till 1.952.

Nickel gick mot strömmen och tappade 45 dollar till 20.500 medan aluminium steg 16 dollar till 2.072 dollar per ton.

Noteringar cirka klockan 13.15
Råolja (pris/fat):
WTI, första termin -0,19 USD 77,31
Brent, första termin -0,13 USD 76,00

Basmetaller, LME, tremånaderstermin
Koppar +101 USD 7.160
Zink +43 USD 1.952
Aluminium +16 USD 2.072
Nickel -45 USD 20.500
Bly +19 USD 1.996
Tenn +195 USD 19.525

Guld, spot (pris/uns): +1,70 USD 1.163,30

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Telia CompanyAnnons

Bli en bättre chef på distans – 8 tips

”Ledarskap på distans har blivit en viktig kompetens”, säger Mille Beckman, chef för digitalisering och förändringsledning på Telia.
”Ledarskap på distans har blivit en viktig kompetens”, säger Mille Beckman, chef för digitalisering och förändringsledning på Telia.

Var fjärde svensk jobbar mer effektivt på distans. Men cheferna tenderar att underskatta hur dåligt många medarbetare mår av isoleringen, visar en ny kompletterande undersökning till Telias digitala index.

Få tekniken att funka, prenumerera på en egen IT-avdelning 

25 procent av de anställda har jobbat mer effektivt på distans under pandemin, och framför allt större företag – med mer än 50 anställda – har sett en ökad produktivitet.

Det visar en uppföljning till den årliga rapporten ”Telias digitala index” där deltagarna svarat på frågor om hur de upplevt distansjobbet under våren.

”Vanligt känna mindre arbetsglädje”

– Missnöjet handlar om minskat engagemang, mindre arbetsglädje och att man saknar det sociala, säger Mille Backman, chef för digitalisering och förändringsledning på Telia, och fortsätter:

– Här är också skillnaden mellan chefer och anställda störst. Många arbetsledare tycks underskatta vad det sociala betyder för deras medarbetare. Den centrala frågan framåt är: Hur får vi in samarbetet och det sociala kittet i den digitala miljön?

Fortsatt distansjobb efter pandemin

Rapporten visar att svenska företag har en positiv inställning till distansjobb efter pandemin. Så många som 79 procent av beslutsfattarna på företag med mer än 50 anställda svarar att medarbetarna kommer att fortsätta att jobba på distans, helt eller delvis.

En ny undersökning från Gartner gav liknande resultat: 74 procent av finanscheferna planerar att göra distansarbete till en permanent lösning långt efter pandemin.

– Att leda på distans kommer att bli en allt viktigare kompetens, konstaterar Mille Beckman.

Hur blir man en bättre chef på distans? Här är 8 tips från Mille Beckman.

1 Bjud in till möten som inte handlar om jobb

Inför rutiner som uppmuntrar till gemenskap online – som ett återkommande morgonmöte på 15 minuter där det är frivilligt att delta och där temat inte är jobb. Du kan kliva in och säga hej, ungefär som du hejar och byter några ord vid kaffeautomaten på kontoret. Linkedin är ett bra socialt verktyg, föreslå en digital lunch eller fika med medarbetare eller andra i ditt kontaktnät, skicka sedan en möteslänk. 

2 Ge individuellt anpassad feedback 

Ta reda på hur de helst kommunicerar. Vissa vill ringa och prata, andra chatta. Vissa behöver mycket kontakt för att klara distansjobbet optimalt, andra föredrar mindre utbyte med chefen.

3 Dela mera av arbetsdagen

Många företag har tekniken på plats, men saknar arbetssätt som skapar energi och delaktighet. Lansera forum och rutiner där det blir naturligt att dela mer av jobbet: Att be om tips, få feedback, utvärdera. Ställ frågan: Vad gillar ni med kontoret? Hur kan ni få in det i den digitala miljön?

4 Tydliga riktlinjer om takt och ton 

Det skrivna ordet kan lätt skapa missförstånd, du kanske skriver något i en chatt som misstolkas av den berörda som sitter vid sitt köksbord. Informera om vilken ton ni ska ha och utvärdera löpande hur ni kommunicerar.

5 Undvik en-tar-över-skärmen-möten

Många digitala möten går till så att alla checkar in, en tar över skärmen och sedan ”försvinner” de andra. Hur skapa mer meningsfulla möten? Ett trick är att noga formulera syftet med mötet, vilka ska vara med och varför, hur långt ska mötet vara? Gör en agenda och en kort beskrivning av mötet i kallelsen, så att de inbjudna känner både engagemang och ansvar.

6 Se upp för digitala klyftor

Gör regelbundna digitala hälsocheckar – hur jobbar medarbetarna digitalt, vad behöver var och en lära sig? Växer kunskapsklyftan mellan medarbetarna är det svårt att flytta företaget framåt.

7 Pauser skapar kreativitet

Ett vanligt misstag vid distansjobb är att vi ”jobbar på” utan pauser. Som ledare är det viktigt att uppmuntra till ett hållbart digitalt arbetsliv. Tipsa medarbetarna om att lägga in promenader, lunchraster och annat som ger energi.

8 Bygg kulturen digitalt

Skapa er företagskultur digitalt, och inte enbart på den fysiska arbetsplatsen. Hur vill ni att medarbetarna ska uppleva er digitala miljö? Hur delar ni information, hur ger ni feedback och så vidare.

Få tekniken att funka, prenumerera på en egen IT-avdelning  

 

 

Mer från Telia Company

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Telia Company och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?