Annons

Europabörser: Bankerna mot strömmen

De europeiska börserna sjönk överlag på onsdagen. En del bolagsrapporter nådde inte upp till förväntade resultat och på eftermiddagen tyngde svag orderingång på varaktiga i USA och sjunkande New York-börser.

Vid klockan 16.45 var European Stoxx 50-index ned 0,4 procent. Det bredare Bloomberg 500-index tappade 0,2 procent.

Frankfurtbörsens DAX-index var ned 0,7 procent. Infineon redovisade ett nettoresultat på 126 miljoner euro för tredje kvartalet. Väntat var enligt Bloomberg News 115 miljoner. Aktien ökade 2,2 procent.

Londons FTSE 100-index tappade 0,8 procent.

Yell rasade 15,7 procent sedan bolaget redovisat ett resultat efter skatt på 11,1 miljoner pund för det första kvartalet. Väntat var ett nettoresultat på 21,8 miljoner pund,

Paris CAC 40-index gick upp med 0,2 procent med stöd av storbankerna, som fortsatte att stiga. BNP Paribas avancerade 2,6 procent.

Peugeot spådde att biltillverkningen kan komma att gå med förlust under andra halvåret på grund av minskad försäljning i Europa. Aktien föll 3,7 procent.

Arcelor Mittals försäljning under andra kvartalet uppgick till 21,7 miljarder dollar, att jämföra med analytikernas prognos på 23,1 miljarder dollar. Aktien sjönk 1,6 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?