Annons

USA-börser: Svajig dag slutade på plus

USA-börserna stängde runt nollstrecket på tisdagen. Återigen pendlade marknaden att luta sig mot starka bolagsrapporter eller att oroa sig för en svagare makroekonomisk utveckling.

Precis i öppningen avancerade index med stöd av stigande Europabörserna. Sentimentet försvagades dock vid 16.00 sedan hushållens konfidensindikator i juli sjönk med än förväntat.

Dagens bolagsrapporter, som till exempel Dupont, kom annars överlag bättre än väntat.

Vid stänging var Dow Jones Industrial Average upp 0,1 procent på 10.538. S&P sjönk 0,1 procent till 1.114 medan Nasdaq Composite tappade 0,4 procent till 2.288.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,1 miljarder aktier, medan den var 2,1 miljarder aktier på Nasdaq.

"Aktiemarknaden har momentum. Vi har sett mycket solida bolagsvinster, som genomgående varit över förväntan. Senaste bomarknadsstatistiken var också uppmuntrande. Vi har inte fått tillräckligt med data men jag tror inte att ekonomin vänder nedåt", sade Mike Ryan, analyschef för Americas på UBS, till Bloomberg News.

Dupont var dagens vinnare inom Dow Jones med en uppgång på 3,6 procent. Kemibolaget rapporterade ett resultat för andra kvartalet som var bättre än väntat. Prognosen för helårsvinsten höjdes också.

Lexmark rusade 8,5 procent. Printertillverkaren redovisade ett intäkter och resultat för andra kvartalet, som slog marknadens förväntningar.

US Steel redovisar ett justerat resultat på 0:55 dollar per aktie för det andra kvartalet 2010. Väntat var ett resultat på 0:66 dollar per aktie, enligt Bloomberg News. Aktien backade 6,4 procent.

De amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk till 50,4 i juli, enligt Conference Boards mätning.

Indexsiffran för månaden före uppgick till reviderade 54,3 (52,9).

Analytikernas förväntningar pekade mot ett index på 51,0 i juli, enligt Bloomberg News snittprognos.

Huspriserna i 20 storstadsområden runt om i USA steg 4,61 procent i maj jämfört med samma månad 2009, enligt S&P/Case-Shillers index.

Enligt Bloomberg News enkät väntade analytiker att priserna skulle ha stigit med 3,85 procent på årsbasis.

Tioårsobligationen noterades 5 punkter högre på 3,05 procent.

Ericsson noterades 15 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Därför kan företag tjäna på att outsourca sin ekonomi- och löneavdelning

Funktioner för ekonomi och löner är något alla företag behöver ha på plats men det lönar sig inte alltid att axla en egen avdelning. I många fall kan företag istället tjäna på att outsourca avdelningen och frigöra tid som istället kan läggas på affären. Samtidigt säkrar man tillgången till den senaste kompetensen och tekniken. 

I en tid när många företag kämpar för att behålla sina kunder, och hitta nya, har det blivit viktigare än någonsin att lägga tid på sin affär och kapa tidsödande processer. Interna funktioner driver kostnader för både system och personal och att lägga ut sin ekonomi- och lönavdelning kan vara ett strategiskt bra val för företag som vill kunna lägga mer tid på sin kärnverksamhet.

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR och hjälper företag att dra nytta av den senaste tekniken inom området så att de kan ligga steget före sina konkurrenter. Detta gör bolaget genom att effektivisera och automatisera kundernas flöden och arbetssätt.

– Vi är en modern, digital byrå som investerar mycket tid i att underlätta för våra kunder genom teknik som robotar och AI-lösningar som skapar en hög och tillförlitlig kvalitet. Det gör att kunderna istället kan bygga sina relationer och bättre förstå sin affär, säger Magnus Högvall, vd på Accountor.  

Helhetserbjudande 

Som en one-stop-shop inom ekonomi och lön kan Accountor bland annat sköta företags löneadministration, redovisning och elektronisk fakturahantering, men också erbjuda kvalificerad löpande rådgivning och rekrytering av personal. Att nyttja detta är en bra strategi om man vill minimera kostnader och risker, menar Magnus Högvall. 

– Genom att outsourca funktioner får ledningen och företaget mer tid att fokusera på sin verksamhet, tillgång till mer modern teknik utan att behöva göra stora investeringar eller genomföra tunga migrationsprojekt. Man får tillgång till kompetens, så inga dyra och kostnadskrävande rekryteringar behövs med allt vad överlämning och inkörning innebär. Jag skulle vilja säga att outsourcing är ett bra sätt att undvika framtida stora kostnader och risker samtidigt som det ger större möjlighet för ledningen att fokusera på att utveckla företaget och affären.

Personliga relationer i fokus

Utöver att hjälpa företag att kunna fokusera på sina kunder lägger Accountor stort värde i att bygga och bevara sina egna relationer med kunderna. Trots att de använder automatisering och AI så är konsulterna en tung del av deras erbjudande, förklarar Magnus Högvall.

– Det är i slutändan människor som upptäcker många saker och kan vara proaktiva och inga robotar kan ersätta dem. Modern teknik höjer kvaliteten och skapar en trygghet som ger en grund där relationen mellan kund och konsult kan byggas. Robotisering gör också att kostnaderna blir mycket mer förutsägbara i leveransen vilket också bidrar till ett ökat förtroende. 

– När Covid-19 började sprida sig i Sverige och vi började få daglig information om bidrag och krispaket märkte vi hur ovärderliga våra medarbetare var i stöttandet av våra kunder. De kunde förklara hur åtgärderna fungerar och användas för deras företag vilket verkligen uppskattades, avslutar han.

Läs mer  

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?