Annons

USA-börser: Liten uppgång att vänta

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar svagt uppåt inför måndagens öppning i New York, efter att fokus flyttats från de europeiska bankernas stresstester till måndagens statistik över försäljning av nya hem, samt veckans bolagsrapporter.

I juni väntas försäljningen av nya hem i USA ha stigit till 311.000 i årlig takt från 300.000 i maj, enligt en konsensusprognos av Bloomberg News. Majs siffra var den sämsta som uppmätts sedan mätningarna inletts 1963. Statistiken läggs fram klockan 16.00.

Dow Jones steg 1 procent i fredags, efter publiceringen av resultatet av de europeiska bankernas stresstester, vilket tog veckans totala ökning till 3,2 procent.

"I USA är huvudsaken fortfarande bolagsresultaten", sade Mike Lenhoff, chefsstrateg vid Brewin Dolphin Securities i London till Dow Jones. Mer än 160 företag i S&P 500 kommer att släppa sina resultat för andra kvartalet den här veckan, däribland oljejätten Exxon Mobil.

Genzyme steg 6,4 procent i förhandeln efter att Wall Street Journal rapporterat att Glaxosmithkline tagit initial kontakt med företaget om att förvärv. Även franska Sanofi- Aventis är intresserat av att köpa Genzyme, enligt tidigare uppgifter från Wall Street Journal.

 

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?