Annons

USA-börser: Klart uppåt efter hussiffror

USA-börserna noterade klara uppgångar på måndagen. Kurserna steg vid 16.00 efter att försäljningen av nya hem i USA rapporterades in bättre än väntat. Börserna stängde på dagshögsta efter en liten spurt.

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg med 23,6 procent i juni jämfört med maj månads reviderade siffra på 267.000 enheter.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp 1,0 procent till 10.525. S&P steg 1,1 procent till 1.115 medan Nasdaq Composite ökade 1,2 procent till 2.296.

I och med dagens uppgångar är både Dow Jones och Nasdaq på plus för året medan S&P är i princip oförändrat för 2010.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,0 miljarder aktier, medan den var 2,2 miljarder aktier på Nasdaq.

"Aktier kommer att stiga mer. När ett ledande bolag som Fedex höjer prognoserna handlar det inte bara om det bolaget utan har implikationer för den globala ekonomin. Dessutom var husförsäljningen mycket bättre än vi trodde", sade Philip Orlando, chefsstrateg på Federated Investors, till Bloomberg News.

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg med 23,6 procent i juni jämfört med maj månads reviderade siffra på 267.000 enheter, till en säsongsjusterad årstakt på 330.000 enheter, visar statistik från handelsdepartementet.

Analytiker hade räknat med en årstakt på 310.000 enheter i juni, vilket skulle innebära en ökning med 3,3 procent jämfört med föregående månads preliminära siffra på 300.000 enheter. Jämfört med den reviderade siffran för maj väntades en ökning på 16,1 procent.

Fraktjätten Fedex höjde prognosen för det första kvartalets resultat i det brutna räkenskapsåret, liksom resultatet för helåret.

När det gäller helåret var bedömningen att resultatet hamnar i spannet 4:60-5:20 dollar pr aktie. Tidigare bedömning var 4:40-5:00. Här låg analytikernas förväntningar på 4:96 dollar per aktie. Fedexs aktie klättrade 5,6 procent.

Verkstadsbolagen ledde annars uppgångarna. Inom Dow Jones steg General Electric med 2,7 procent. Wal-Mart tyngde däremot med en nedgång på 1,1 procent.

Genzyme rusade med 7,8 procent på måndagen. Enligt vad Wall Street Journal rapporterat har Glaxosmithkline tagit initial kontakt med företaget om ett förvärv. I fredags rapporterade WSJ om att franska Sanofi- Aventis är intresserat av att köpa Genzyme.

Tioårsobligationen noterades 1 punkt lägre på knappt 3,00 procent.

Ericsson noterades 25 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?