Annons

Råvaror: Oljan visar kraft

Råoljan och basmetaller visade uppgångar på måndagen medan guldpriset sjönk.

Tecken på en återhämtning på den amerikanska bostadsmarknaden lyfte både olja och basmetaller på eftermiddagen.

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA steg med 23,6 procent i juni jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 330.000 enheter, visar statistik från handelsdepartementet.

Analytiker hade räknat med en årstakt på 310.000 enheter i juni, vilket skulle innebära en ökning med 3,3 procent jämfört med föregående månads preliminära siffra.

Majsiffran uppgick till en årstakt på reviderade 267.000 enheter (300.000).

Medianpriset sjönk med 0,6 procent i juni, jämfört med ett år tidigare, till 213.400 dollar.

På Nymex handlades WTI-oljan i första termin vid 18.30 till 79:05 dollar per fat, en uppgång från fredagens stängning med 0:07 dollar. Brent handlades upp med 0:05 dollar per fat till 77:50 dollar.

"Vi hade hustal som inte var så dåliga som folk trott och det är något upplyftande för aktierna, vilket även drar upp oljan. Vi sålde av ganska mycket i natt sedan stormen upplöstes", sade Rich Ilczyszyn, analytiker på Lind-Waldock, till Bloomberg News.

Stormen Bonnie i Mexikanska golfen klingade av under helgen utan att störa oljeproduktionen i regionen.

Basmetallerna på London Metal Exchange förstärkte förmiddagens uppgångar på eftermiddagen. Därmed fortsatte de senaste veckornas stigande trend.

Kopparn handlades kring de högsta nivåerna på två månader på den amerikanska husstatistiken.

Tremånadersterminen för koppar var upp 109:75 dollar till 7.138:75 dollar per ton och zinken stärktes 41 dollar till 1.947.

På ädelmetallmarknaden visade spotpriset på guld en nedgång på 3:38 dollar till 1.185:82 vid 18.30.

Återigen handlades guldet mot euron. Euron stärktes på måndagen efter att stresstesterna av de europeiska bankerna visat att endast sju av 91 banker inte klarat testet. Den minskade oron för den gemensamma valutan och skuldkrisen inom EU satte press på guld.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?