Annons

Europabörser: Svajig dag

De större europeiska börserna noterade måttliga uppgångar på måndagen. Handeln gick mestadels under nollstrecket men starka husförsäljningstal från USA vid 16.00 lyfte sentimentet.

Vid klockan 16.45 var European Stoxx 50-index upp 0,3 procent. Det bredare Bloomberg 500-index steg 0,2 procent.

Bankerna gick starkt efter att EU:s stresstest presenterades på fredagskvällen. Sju av 91 banker klarade inte stresstesten.

Paris CAC 40-index var upp 0,4 procent.

Societe Generale klättrade med 4,9 procent och BNP Paribas med 1,5 procent.

Londons FTSE 100-index gick upp 0,2 procent.

BP steg 3,9 procent sedan flera medier rapporterat om att vd Tony Hayward kommer att ersättas med Robert Dudley, som överser saneringen i Mexikanska golfen.

Glaxosmithkline sjönk 1,5 procent sedan Wall Street Journal skrivit att bolaget närmat sig Genzyme för ett förvärv.

Frankfurtbörsens DAX-index var oförändrat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?