Annons

Råvaror: Oljan billigare

Priserna på råvarumarknaderna hade oregelbunden utveckling på torsdagsmorgonen med marginellt lägre oljepris och blandad utveckling för metaller.

Vid klockan 9.15 var WTI-oljan i första terminsposition 0:08 dollar lägre till 76:48 dollar per fat. Brentoljan tappade samtidigt 0:27 dollar till 75:10 dollar.

Råoljan föll på onsdagen sedan veckans lagerrapport från USA visat på stigande råoljelager och sänktes ytterligare av Fed-chefen Ben Bernankes anförande, som antydde en svag ekonomisk återhämtning.

Ben Bernanke sade inför senatens bankkommitté att utsikterna för den amerikanska ekonomin förblir ovanligt osäkra. Han gjorde fortsatt bedömningen att den ekonomiska återhämtningen blir moderat samtidigt som han klargjorde att Fed för tillfället inte kommer att vidta ytterligare stimulansåtgärder.

De amerikanska lagren av råolja steg med 360.000 fat under förra veckan. Det visade statistik från USA:s energidepartement, DOE. Enligt Bloomberg News väntades en nedgång med 1,2 miljoner fat i råoljelagren. Importen av råolja ökade med 0,70 miljoner fat per dag jämfört med föregående vecka.

Lagren av bensin steg med 1,1 miljoner fat. Här väntades lagren ha ökat med 0,65 miljoner fat. Importen steg med 0,25 miljoner fat.

På basmetallmarknaden var det oregelbunden utveckling men med nedgångar för koppar och zink. Kopparterminen var ned 15 dollar till 6.845. Zinken tappade samtidigt 3 dollar till 1.915. Aluminium var däremot upp 5 till 2.013 dollar.

Spotpriset på guld handlades till 1.184:55, en nedgång med 0:50 dollar från stängningen på onsdagen. 

Noteringar cirka klockan 9.15

Råolja (pris/fat): WTI, första termin -0:08 USD 76:48

Brent, första termin -0:27 USD 75:10

Basmetaller, LME, tremånaderstermin

Koppar -15 USD 6.845

Zink -3 USD 1.915

Aluminium +5 USD 2.013

Nickel +92 USD 19.587

Bly +4 USD 1.870

Tenn +30 USD 18.400

Guld, spot (pris/uns): -0:50 USD 1.184:55


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?