Annons

Asienbörser: Nedåt på Bernankes tal

Indexen på de ledande asiatiska börserna var övervägande lägre på torsdagen efter att Fed- chefen Ben Bernanke sagt att "utsikterna förblir ovanligt osäkra".

"Investerare är oroliga för den globala ekonomiska utvecklingen och är ovilliga att ta på sig risk. Likviditeten har dessutom torkat upp, vilket gör prissättningen mer volatil", sade Hisakazu Amano, förvaltare på T&D Asset Management, till Bloomberg News.

Under onsdagskvällen sade Ben Bernanke, till senatens bankkommitté, att utsikterna för den amerikanska ekonomin förblir ovanligt osäkra och att Fed kommer att fortsätta att noga övervaka den finansiella och ekonomiska utvecklingen.

"Bernankes uttalande förnyade oron kring att USA- ekonomin saktar in", sade Yoshinori Nagano, strateg på Daiwa Asset Management, till Bloomberg News.

Canon, som får 27 procent av sin försäljning i USA, tappade 1,3 procent. Samsung Electronics, som är Asiens största tillverkare av datachips, platta skärmar och mobiltelefoner, backade 1,8 procent.

Commonwealth Bank of Australia var 1,7 procent lägre och anförde nedgångar för finanssektorn i regionen inför fredagens offentliggörande av stresstesterna på de europeiska bankerna.

De kinesiska börserna steg på fortsatt spekulation om att lägre tillväxttakt ska leda till att regeringen tillåter högre bankutlåning.

Marknadstemperatur ca kl
07.45

Nikkei 225 -0,5%

Topix Tokyo -0,4%

Hongkongs Hang Seng -0,2%

China Shanghai Composite +0,7%

China Shenzhen Composite +1,1%

Australiens S&P/ASX 200 Index -0,7%

Singapores STI +0,6%

Sydkoreas Kospi -0,7%

Taiwans Taiex -0,5%

Indiens BSE Sensex -0,3%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?