Annons

USA-börser: Vändning nedåt

USA-börserna fortsatte att sjunka på fredagen. Kurserna har successivt sjunkit efter en svagt positiv öppning.

Precis i öppningen steg kurserna en bit men vid 16.00 när statistik på industriorder i USA kom in sämre än väntat försvagades handeln. Dagens sysselsättningsrapport visade en marginellt positiv bild av återhämtningen på arbetsmarknaden.

Vid 18.00 var Dow Jones ned 0,8 procent. S&P 500 sjönk 0,7 procent och Nasdaq minskade 0,7 procent.

Inom Dow Jones tyngde General Electric med en nedgång på 2,2 procent.

Oljebolagen tyngdes på eftermiddagen av ett sjuknade råoljepris. Exxon Mobil backade med 0,9 procent och Chevron med 0,7 procent.

Mot strömmen gick konsumentbolag som Coca-Cola och Johnson & Johnson.

Verizon klättrade 1,9 procent. Telekomoperatören säljer sin lokala verksamhet för fasta nät i 14 amerikanska stater till Frontier Communications. Verizons aktieägare ska erhålla aktier i Frontier för försäljningen.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?