Annons

USA-börser: Ovisst efter jobbsiffror

Terminerna för de ledande USA- indexen tog ett temporärt kliv uppåt på fredagseftermiddagen efter att den amerikanska sysselsättningen presenterades för juni. Den initiala uppgången dämpades dock fort.

"Jag tror inte Federal Reserve kan höja räntorna mot bakgrund av en arbetslöshet på nära 10 procent", sa Pimco- chefen Bill Gross i en kommentar till Bloomberg News efter en jobbrapport som enligt honom antyder "väldigt långsam ekonomisk- och jobbtillväxt framåt".

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn minskade med 125.000 personer i juni. Arbetslösheten sjönk till 9,5 procent, jämfört med 9,7 procent månaden före. Väntat var att sysselsättningen skulle minska 130.000 och att arbetslösheten skulle uppgå till 9,8 procent, enligt Bloombergs News.

Sysselsättningen i den privata sektorn ökade samtidigt mindre än väntade 110.000 då siffran kom in på 83.000 personer.

Strax efter att statistiken offentliggjorts sjönk den amerikanska tioåriga statsobligationsräntan 4 punkter till 2,91 procent. Tvåårsräntan sjönk 1 punkt till 0,62 procent.

Dollarn försvagades samtidigt till 1,2590 mot euron från 1,2546 strax före statistiken släpptes. Mot yenen försvagades dollarn till 87,43 från 87,60.

Aktier som Dell, Google och Amazon kan hamna i fokus mot bakgrund av bolagsspecifika nyheter. I förhandeln var Dell upp 0,1 procent efter att sent på torsdagen aviserat förvärvet av mjukvarubolaget Scalent. Google handlades upp 0,6 procent efter att i sin tur förvärvat ITA Software för 700 miljoner dollar.

Amazon steg 0,5 procent efter att ha presenterat en ny design för sin läsplatta Kindle och samtidigt sänkt priset med över 20 procent.

Klockan 16.00 redovisas statistik över amerikanska industriorder för maj månad.

Noteringar omkring klockan 15.05
Terminen för Dow Jones +0,062%
Terminen för S&P 500 +0,117%
Terminen för Nasdaq +0,275%

2-åriga USA-räntan +0,0079 till 0,6329%
10-åriga USA-räntan -0,0095 till 2,9376%

Olja, US WTI -0,36 USD till 72,59 dollar per fat
Olja Brent -0,19 USD till 72,15 dollar per fat

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?