Annons

USA-börser: Svag start i New York

USA-börserna öppnade oregelbundet på onsdagen efter sex dagar i följd med uppgångar. Svag statistik på bland annat försäljningen i detaljhandeln tyngde.

Halvledarsektorn och PC-relaterade bolag gick mot strömmen på Intels starka rapport efter tisdagens stängning, vilket lyfte Nasdaq över nollan.

Vid 16.15 var Dow Jones Industrial Average ned 0,2 procent till 10.344. S&P 500 sjönk 0,3 procent till 1.092 medan Nasdaq Composite ökade 0,2 procent till 2.247.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 160 miljoner aktier, medan den var 430 miljoner aktier på Nasdaq.

"Det är en kamp mellan makroekonomin, som saktar ner, och utmärkta resultat från bolagen, vars affärsmodeller börjar fungera igen", sade Michael Mullaney, på Fiduciary Trust, till Bloomberg News.

Före öppning kom statistik som visade att detaljhandelns försäljning i USA sjönk med 0,5 procent i juni, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha minskat med 0,3 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News.

Wal-Mart tappade 0,8 procent och byggvaruhuskedjan Home Depot backade 1,2 procent.

Chevron och Exxon-Mobil var båda ned med ungefär 0,8 procent sedan råoljepriset sjunkit.

Intel steg 4,7 procent efter att ha redovisat ett resultat om 0:51 dollar per aktie, klart bättre än väntade 0:43 dollar. Bolaget spår att försäljningen under det tredje kvartalet kommer att landa på 11,6 miljarder dollar mot väntade 10,9 miljarder dollar.

Andra chiptillverkare och PC-relaterade bolag, som Microsoft och Hewlett-Packard, följde med Intel upp. Sektorkollegan AMD, som rapporterar på torsdagen, steg med 1,6 procent.

Lagren av osålda varor hos USA:s detaljhandel, grossister och fabriker steg 0,1 procent i maj, jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement.

Analytiker hade räknat med att lagren skulle öka med 0,2 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

De amerikanska importpriserna sjönk 1,3 procent i juni, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad året före steg priserna med 4,5 procent. Analytiker hade räknat med 0,4 procents minskning respektive 5,3 procents ökning.

På obligationsmarknaden var tioårsobligationen 6 punkter lägre på 3,06 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?