Annons

Nordenbörser: Köpenhamn tog täten

De nordiska börserna noterade blandade rörelser på onsdagen. I likhet med övriga Europa var sentimentet lite svagt efter den senaste tidens uppgångar.

Klockan 17.30 var OMXN40-index upp 0,6 procent till 969,5. Indexet inkluderar inte norska aktier.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index gick upp med 0,8 procent.

Maersk var dagens vinnare med en uppgång på 2,1 procent.

D/S Nordens vd Carsten Mortensen sade i en intervju med Reuters att rederiet inte är sårbart för det nuvarande fallet i rater. Han sade också att bolaget inte planerar att ställa av några fartyg eftersom hela flottan i stort sett har uppdrag. Aktien sjönk efter intervjun och stängde ned 1,7 procent.

Helsingforsbörsens OMXH25-index var ned 0,1 procent.

Produktionen vid Nokias produktionsenhet nära Chennai i Indien stoppades på tisdagen när en strejk inleddes. Enligt Bloomberg News är Nokia i förhandlingar med de anställda.

Nokias produktionsenhet är den största exportören sett till värde bland alla de speciella ekonomiska zonerna i Indien och är även Nokias största exportör i landet, enligt tidningen. Aktien stängde upp 0,3 procent.

Tieto klättrade 2,7 procent sedan Swedbank höjt rekommendationen till starkt köp från tidigare köp.

Oslobörsens OBX-index sjönk med 1,0 procent.

Acergy tyngde med en nedgång på 5,4 procent.

Oljeservicebolaget redovisade en vinst per aktie på 0:28 dollar, jämfört med väntade 0:29 dollar, enligt Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?