Annons

Stockholmsbörsen: Avvaktande handel att vänta

Stockholmsbörsen väntas uppvisa mindre förändringar under den inledande handeln på tisdagen. Europaterminerna för Frankfurt och Parisbörsen visade strax före öppning på marginella positiva förändringar.

USA-börserna återhämtade sig under gårdagen efter en inledande nedgång medan Asienbörserna pekar lätt nedåt för dagen.

SAS kommer i höst att öka sina avgångar på flera linjer i Skandinavien efter stark efterfrågan.

Investor redovisar ett försämrat resultat före skatt på 695 miljoner kronor (17.003) i det andra kvartalet 2010. Substansvärdet vid utgången av juni låg på 195 kronor. Under andra kvartalet ökade Investor sina innehav i husqvarna och Atlas Copco.

Acando har tagit en licensorder på implementering av sin lösning för mobilt underhåll, inspektion och service som kompletterar affärssytemet SAP.

Citigroup har sänkt sin målkurs för ABB till 25 schweizerfranc från tidigare 26,30 schweizerfranc. Rekommendationen är fortsatt köp.

Forskningsbolaget Karo Bio framlade sin rapport och presenterade verksamhetsmål fram till och med 2013. Förutom att ha lämnat in ansökan om marknadsansökan i EU för eprotirome ska tre projekt i preklinik resulterat i kliniska projekt samt att huvudsubstansen MK-6913 i samarbetet med Merck ha gått vidare till fas-III studier. Som väntat visade Karo Bio på röda siffror i kvartalet.

Rapportsäsongen börjar nu så sakteliga dra igång på allvar. SEB avger vid lunchtid idag som den första av de svenska storbankerna sin rapport för det andra kvartalet.    


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?