Annons

Asienbörser: Faller för tredje dagen i rad

Indexen på de ledande asiatiska börserna fortsatte ned under torsdagen, för tredje handelsdagen i rad, efter sämre makrostatistik än väntat från Kina och USA.

Kinas inköpschefers konfidensindex sjönk till 52,1 i juni, jämfört med 53,9 månaden före. Enligt Bloomberg News enkät väntades en nedgång till 53,2. Det var andra månaden i rad med sjunkande kinesiskt inköpschefsindex.

"Den ekonomiska datan visar på svagare tillväxt, men mycket av det har redan prisats in av aktiemarknaden", sade Zhang Qi, analytiker på Haitong Securities, till Bloomberg News.

ADP-rapporten över privat sysselsättning i USA inkom klart svagare än väntat på onsdagen, vilket spädde på oron för läget på den amerikanska arbetsmarknaden.

Utöver det fick skuldkrisen i Europa nytt fokus av att Moodys på onsdagskvällen satt Spaniens långsiktiga kreditbetyg under bevakning med negativa utsikter.

Hitachi föll 2,8 procent och Canon sjönk 2,1 procent sedan yenen stärkts av ökad efterfrågan på säkrare tillgångar.

Sony var 3,1 procent lägre och tyngdes dessutom av att bolaget tvingats återkalla Vaio-laptops.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?