1515
Annons

Usa-börserna slutade i moll

New York-börserna sjönk i slutet av handeln tillbaka till nedgångar efter att ha varit högre under större delen av dagen. Börserna tyngdes i huvudsak av nedgångar bland oljerelaterade aktier och finansaktier.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average ned 0,4 procent till 9.899. S&P 500 noterade en nedgång på 0,6 procent till 1.056 medan Nasdaq Composite gick ned 0,5 procent till 2.159.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,7 miljarder aktier, medan den var 2,3 miljarder aktier på Nasdaq.

Börserna vände lägre efter att oljeaktierna backade på grund av oro över att BP kan komma att bli tvunget att sänka utdelningen. BP rasade nästan 16 procent medan Transocean och Halliburton backade 8,1 procent respektive 2,0 procent.

Även bankerna hade det tufft, där Wells Fargo sjönk 2,6 procent och Bank of America tappade 2,1 procent.

Tidigare under handeln var börserna klart högre efter att Reuters under morgonen rapporterade, med hänvisning till en regeringskälla, att den kinesiska exporten ökade med hela 50 procent i maj, jämfört med maj föregående år, klart högre än ökningen om 30,5 procent i april. Den officiella statistiken publiceras på torsdagen och enligt Bloomberg News prognosenkät väntas uppgång med 32,0 procent.

Fed-chefen Ben Bernanke var i fokus efter att ha blivit utfrågad inför senatens finansutskott. Han sade att Federal Reserve kommer att vidta "nödvändiga" steg för att stödja återhämtningen, men att han ser hinder mot återhämtningstakten och att den federala budgeten verkar vara på en "ohållbar bana".

Senare under kvällen skrev Federal Reserve i sin regionala konjunkturrapport, Beige Book, att den ekonomiska aktiviteten fortsatte att förbättras i samtliga 12 Fed- distrikt, grundat på information före den 29 maj.

"Den ekonomiska aktiviteten fortsatte att förbättras efter den förra rapporten i samtliga Fed-distrikten, trots att många distrikt beskrev tillväxttakten som måttlig", framgick det av Beige Book.

De flesta distrikt rapporterade att förhållandena på arbetsmarknaden förbättrades något med permanenta sysselsättningsnivåer som var högre i de flesta regioner.

På obligationsmarknaden var den tioåriga statsobligationsräntan ned 1 punkt på 3,18 procent, medan tvååringen var ned 2 punkter till 0,73 procent.

Ericsson noterades 1:20 kronor lägre än vid Stockholmbörsens stängning.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?