1515
Annons

Europabörser: Uppåt i oregelbunden handel

De stora europeiska börserna var upp på onsdagen. Handeln var oregelbunden och drevs av statistik. Sysselsättningstal från USA sänkte kurserna på eftermiddagen men ett hyggligt inköpschefsindex i Chicago lyfte senare upp indexen över nollstrecket.

Vid klockan 16.45 var European Stoxx 50-index upp 0,6 procent. Det bredare Bloomberg 500-index tappade 0,4 procent.

ECB rapporterade att 131,9 miljarder euro lånats ut i tre månader till bankerna i euroområdet. BNP Paribas ökade 2,4 procent och Deutsche Bank 2,3 procent.

Paris CAC 40-index var upp 0,1 procent. Sanofi- Aventis steg med 1,3 procent sedan bolaget meddelat att det förvärvar Targegen för 560 miljoner dollar.

Frankfurtbörsens DAX-index steg 0,3 procent. MAN meddelade att antalet förkortade arbetsdagar vid de tyska fabrikerna ska minskas under det andra halvåret på grund av ökad efterfråga. Aktien var upp 1,9 procent.

Londons FTSE 100-index ökade 0,2 procent. Astrazeneca var dagens vinnare med en uppgång på 7,6 procent. Amerikansk domstol beslutade på tisdagen att upprätthålla patentet för Crestor.

BP klättrade med 4,6 procent sedan orkanen Alex rört sig från oljeläckan i Mexikanska golfen.

Förvaltaren om kollapsen i Urb-it: ”Besviken – ingen visste att så var fallet”

Handelsbankens fondförvaltare Christian Brunlid gick in med pengar i Urb-it en vecka innan kurskollapsen. Han är besviken på att han inte fick veta att Lage Jonasons personliga balansräkning kunde trigga tvångsförsäljningar av stora mått.

”Det var ingen som visste att så var fallet”, säger han till Di.

Handelsbankens fondförvaltare Christian Brunlid.
Handelsbankens fondförvaltare Christian Brunlid.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera