Annons

Råvaror: Ras för oljan

Råoljan och basmetallerna föll på tisdagen. Oron för den globala ekonomiska återhämtningen tilltog sedan det kommit tecken på en svagare tillväxt i Kina och svag statistik från USA.

Riskaversionen på finansmarknaderna tryckte också upp dollarn, vilket lade ytterligare press på råvarumarknaderna.

Guldet vände upp på eftermiddagen sedan osäkerheten på marknaden lett till en flykt till den trygghet, som ädelmetallen står för.

Vid 18.30-tiden var WTI-oljan i första termin ned 2:55 dollar till 75:70 dollar per fat på Nymex. Brentoljan var samtidigt ned 2:36 dollar till 75:23.

Fallet för råoljan har dämpats de senaste timmarna och handeln har gått i sidled runt 75:50 dollar per fat.

"Världsekonomin verkar bryta ihop. Aktier och olja är ned och dollarn upp. Det är åter en flykt till kvalitet", sade Tom Bentz, råvarumäklare på BNP Paribas, till Bloomberg News.

Conference Board reviderade ledande indikatorer i Kina till en ökning med 0,3 procent, vilket var mindre än 1,7 procent som rapporterades den 15 juni.

De amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk till 52,9 i juni, enligt Conference Boards mätning. Analytikernas förväntningar pekade mot ett index på 62,5 i maj, enligt Bloomberg News snittprognos.

Råoljan handlades också ned på att väderprognoser indikerat att den tropiska stormen Alex bara kommer att passera produktionsområdena i den Mexikanska golfen och istället slå ner i Mexiko.

Basmetallerna var ned över hela linjen. Oron över att tillväxten i Kina, världens största konsument av industrimetaller, kommer att minska låg bakom.

"Vi förväntar oss en långsammare tillväxt i Kina och USA under andra halvåret. Det kan skapa rädsla hos investerare och det skulle kunna få ytterligare effekt på basmetallerna", sade Jeffrey M. Christian på CPM till Bloomberg News.

Kopparterminen handlades ned 365 dollar till 6.504 dollar per ton.

Bland övriga metaller visade zinken en nedgång på 125 dollar till 1.755 dollar per ton. Nickeln fortsatte att tappa under eftermiddagen och var ned hela 1.380 dollar till 19.270 dollar per ton.

Guldet vände upp på eftermiddagen sedan riskaversionen tilltagit.

Därmed visade sig åter mönstret att guldet handlas upp med dollarn när oron tilltar på världens finansmarknader. Både guldet och dollarn betraktas i orostider som säkra tillflyktsorter för investerare. Normalt brukar guldet sjunka med en starkare dollar.

Runt klockan 18.30 var spotpriset på guld drygt 1.243 dollar per uns, upp 4:30 dollar från måndagens stängning.

Innehåll från DeelAnnons

Distansrevolutionen ställer nya krav på chefer

Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.

Det sker en distansrevolution inom arbetslivet.

Den nya verkligheten är en utmaning för chefer och arbetsledare.

– Digitala verktyg och onboarding blir mycket viktigare, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

Daniel Eisenberg är Sverigechef för Deel, ett bolag som underlättar att anställa globalt. Genom sitt arbetsliv har han blivit expert på att jobba på distans, och nu jobbar han på ett företag som aktivt valt strategin att inte ha några fysiska kontor, något som rimmar väl med affärsidén.

Daniel Eisenberg sitter själv i Nairobi, Kenya, dit han flyttat med familj och fru.

Han leder ett team som som i dag sitter i Sverige, Danmark, Finland, Dubai, Italien, Spanien och Ukraina. Snart kommer även delar av teamet att befinna sig i Kapstaden för att komma bort från den nordiska vintern, utan att hamna i fel tidzon.

– Jag önskar att jag haft den möjligheten när jag var ung. Det hade underlättat att kunna foga samman frihetsdrömmarna om resande med arbetslivet, säger Daniel Eisenberg.

Flera undersökningar visar att chefer oroar sig för att distansarbete påverkar resultat negativt. Det är inget Daniel Eisenberg märkt av.

– De anställda äger sin egen tid, det ger en känsla av ansvar. Jag upplever också att de blir mer effektiva, säger han.

Tänk om kring kulturbygget

Ytterligare en aspekt som lyfts som problematisk med distansarbete är att arbetsplatskulturen blir lidande, vilket kan leda till att anställda känner mindre lojalitet mot företaget.

– Det är klart det finns utmaningar med att bygga kultur när man inte gnuggar arm vid kaffemaskinen varje dag. Men det finns många digitala verktyg att jobba med, och om företaget inte lägger stora summor på kontor går det ju bra att lägga dem på resor så att anställda får träffas på regelbunden basis ändå.

Deel erbjuder företag som samarbetar med dem kontorsplatser, boende, kontorsutrustning levererad var som helst i världen, diverse ”plugins” på sociala kanaler, och digitala verktyg som underlättar distansarbete.

Daniel Eisenberg menar att en strukturerad onboarding där tydliga förväntningar och krav etableras är vitala för en fungerande ”remote first-policy”. Eftersom det sociala inte sker spontant behöver företaget även hitta sätt att se till att kollegor möts utanför de digitala jobbavstämningarna.

– Varannan vecka blir jag ihopmatchad med en kollega jag inte känner på Slack. Det kan vara någon i Indien, Israel eller USA och så ses vi 15 minuter. Vi kanske inte blir bästisar, men jag får en överblick över hur de har det i dag, och hur deras vanligaste utmaningar ser ut.

Viktigt med spontana digitala möten

Daniel Eisenberg checkar in med anställda regelbundet, bara för att kolla läget, säga hej eller ge lite positiv feedback på något arbetsrelaterat. Han menar att det går att ha en empatisk ledarstil, även på distans.

– I början när jag gjorde det märkte jag att många, särskilt de juniora, blev lite nervösa och frågande. Så jag är väldigt tydlig med att när jag ”poke:ar” dig så är det aldrig för att leverera dåliga nyheter, det är bara för att kolla hur du mår.  

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera