Den tyska tioåriga statsobligationsräntan noteras 2 punkter lägre på 2,56 procent, medan den svenska motsvarigheten sjunker med lika mycket till 2,62 procent.
Kronan har tappat 3 öre mot dollarn sedan svensk stängning på måndagen, till 7,78. Kronan har däremot stärkts mot euron med 3 öre till 7,53.
"Sverige gjorde inte mycket i går och kommer sannolikt inte göra mycket före Riksbankens beslut på torsdag. Marknaden är kort inför mötet och investerare är mer och mer oroade att Riksbanken kommer att vara mer hökaktiga än tidigare väntat", skriver Handelsbanken Capital Markets i sitt morgonbrev.
Dagens svenska statistikagenda är relativt tunn.
Vid öppning presenterade SBAB sin mäklarbarometer, där det konstaterades att bostadspriserna dämpades av ett stort utbud under det andra kvartalet. Under tredje kvartalet väntas utbudet minska och bostadspriserna väntas bli i stort sett oförändrade.
Den svenska omsättningen i detaljhandeln väntas ha ökat med 0,2 procent i maj jämfört med föregående månad, enligt en prognossammanställning av SME Direkt baserad på nio analytikers bedömningar.
Stefan Hörnell, Handelsbanken, räknar med en hyfsad försäljning i maj, efter den svaga aprilförsäljningen, och han pekar på att optimismen var hög bland konsumenter och detaljhandelsföretag under månaden.
Euron har tappat mot dollarn och noteras på 1,224 jämfört med 1,233 vid måndagens stängning.
För euroområdet står en indikator för företagsklimatet samt en konjunkturbarometer för företag och hushåll på dagordningen.
EU-kommissionens ledande indikator för företagsklimatet i euroområdet väntas landa på 0,32, enligt Bloomberg News analytikerenkät, vilket skulle motsvara en nedgång från 0,34 i maj.
Då konstaterade kommissionen att nivån indikerade att den ekonomiska aktiviteten i industrin kommer att fortsätta att återhämtas under de kommande månaderna, även om den fortfarande har en bit att gå för att nå nivåerna innan krisen.
Den samlade konjunkturbarometern väntas visa att den samlade konfidensindikatorn, ESI, kommer att fortsätta lägre i juni, vilket den också gjorde i maj. Då noterades indikatorn på 98,4, medan Bloomberg News prognossammanställning för juni pekar mot ett index på 98,1.
Däremot väntas de underliggande konfidensindikatorerna för hushållen och företagen vara oförändrade på -6 respektive -17.
När blickarna vänds mot USA publiceras bland annat ett husprisindex från S&P/Case Schiller klockan 15.00. Statistiken väntas visa att huspriserna i 20 storstadsområden ökade med 3,4 procent i april jämfört med samma månad 2009. I mars visade motsvarande siffra en uppgång om 2,35 procent.
En timme senare är det dags för hushållens konfidensindikator, som väntas landa på 62,5 vilket skulle vara en nedgång från 63,3 i maj.
Lynn Franco vid Conference Board, som står för statistiken, konstaterade då att konsumentförtroendet steg för tredje månaden i rad, och även om det var svagt jämfört med historiska nivåer verkade det som att det började ta fart.
"Konsumenternas oro för affärsförhållandena och för arbetsmarknaden fortsätter att långsamt avta. Konsumenternas förväntningar har å andra sidan ökat kraftigt de senaste månaderna, vilket har fått förväntningsindex att lyfta till nivåer före recessionen", sa hon då och tillade att förbättringen främst kommer från ökad optimism om förhållandena för företag och arbetsmarknaden.
USA-räntorna har sjunkit sedan måndagens svenska stängning, där tvåårsräntan noteras på rekordlägsta 0,60 procent. Samtidigt har räntan på tioårsobligationen fallit under 3 procent för första gången sedan april 2009 och noteras på 2,98 procent, 7 punkter lägre jämfört med svensk måndagsstängning.
"Investerare är mindre oroade för en tidig höjning av Fed i takt med att den ekonomiska statistiken förlorar sitt positiva momentum. Samtidigt är inflationen dämpad", skriver Handelsbanken Capital Markets.