1515
Annons

USA-börser: Liten nedgång att vänta

Terminerna för de ledande USA- indexen pekar svagt ned inför att handeln i New York ska inledas på fredagen.

FMC tappade 1 procent i förhandeln efter att Bank of America/Merrill Lynch sänkt rekommendationen till neutral från köp.

Transocean, som äger den oljerigg som är involverad i BP:s oljekatastrof i Mexikanska golfen, steg 3,8 procent. BP lyckades samla upp 18.600 fat olja den 16 juni, den högsta nivån sedan oljeutsläppet inträffade. BP ökade 2,2 procent.

Den tidigare centralbankschefen Alan Greenspan sade i en artikel på Wall Street Journals hemsida att USA snart kommer att möta högre lånekostnader med anledning av det svällande budgetunderskottet och eftersökte en förändring för att minska upplåningen.

"Utsikterna om en stor upplåningskapacitet för USA är missledande och nuvarande långa obligationsräntor maskerar Amerikas skuldutmaning", skrev Alan Greenspan.

Priser och handelsvolym kan komma att påverkas av att fredagen innebär optionslösen.

Table


Rörelseförlusten första kvartalet i linje med fjolåret

Det First North-listade hälsovårdsbolaget Aino Health redovisar ett rörelseresultat på -3,5 miljoner kronor (-3,4) för det första kvartalet 2022.

Omsättningen låg på 5,4 miljoner kronor (5,8).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -4,3 miljoner kronor (-3,6) med likvida medel om 1,0 miljoner kronor (5,5) vid rapportperiodens utgång.

Den 7 februari 2022 meddelade Aino Health att bolaget kommer att tillföras cirka 10 miljoner kronor från en riktad emission.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?