Annons

Moody's sänker Greklands kreditbetyg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från MëttaFoodsAnnons

En komplett måltid snabbt, nyttigt, grönt – och under 25 kr

SmartMëals är en ny matkategori som utgör en komplett måltid och som tillagas på ungefär 30 sekunder.

– Vårt mål är att erbjuda enkel och fullgod mat vid veckans mest obekväma tider, till ett rimligt pris, säger Carl Bergström, vd på MëttaFoods.

Många upplever i dag att det är svårt att äta nyttigt. Tiden räcker sällan till, och de snabba alternativen är antingen onyttiga eller dyra.

Måltiderna SmartMëals från det svenska företaget Mëtta skapades för att uppfylla fyra krav: De ska vara nyttiga och näringsmässigt kompletta. De ska vara flexibla att använda och kunna tillredas på mindre än 30 sekunder. De ska vara prisvärda och kosta mindre än 25 kronor och avslutningsvis ska de vara hållbara, och ha ett lägre koldioxidavtryck än en standardmåltid.

– Vi är helt unika i att kunna kombinera de här fyra egenskaperna och tillåta människor att äta nyttigt utan att kompromissa, säger Carl Bergström.

SmartMëals är nyttiga

Ingredienserna i SmartMëals är helt växtbaserade, utan tillsatt socker, men innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler samt långsamma kolhydrater för att skapa en mättnadskänsla. Näringsbärande ingredienser är havre, ärtor, ris, kokos, avokado, linfrö och solros.

– Den enda skillnaden från när man lagar en egen måltid från grunden är att vi har avlägsnat vattnet som förekommer naturligt i råvarorna. När det blir dags att tillaga en måltid är vatten och en behållare allt man behöver, säger han. 

Ett SmartMëal är en hållbar måltid. 82 procent av ingredienserna produceras i Europa, vilket minskar transporter.

En genomsnittlig svensk lunch eller middag motsvarar i dag ungefär 1,8 kg CO2-ekvivalenter. Motsvarande siffra för ett SmartMëal är ungefär 0,6.

– Nu kan alla äta nyttigt och hållbart. Man kan säga att vi har demokratiserat nyttig mat, avslutar Carl Bergström.

Läs mer och beställ SmartMëals på: eatmetta.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med MëttaFoods och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera