1515

Europabörser: Viss optimism

Europabörserna hade en lugn förmiddag på måndagen. Londonbörsen har helgstängt, i likhet med New York-börsen vilket innebär att aktiviteten är begränsad. Börserna visade generellt uppgångar efter att viss optimism återvänt till aktiemarknaderna.

En rad makroekonomisk statistik för EMU släpptes. Konjunkturbarometern för EMU-länderna sjönk till 98,4 i maj jämfört med 100,6 i april. Marknadens förväntningar låg på 101,0. Affärsklimatindexet var 0,34 i april jämfört med 0,28 i april. Analytikerna hade räknat med en nivå på 0,34. Konsumentpriserna i EMU steg med 1,6 procent i årstakt i maj. Det var helt i linje med analytikernas förväntningar.

Tyska Douglas Holding steg 2,8 procent efter att Erwin Müller aviserat planer på att öka sin ägarandel i bolaget.

De franska byggbolagen Lafarge, Vinci och Bouygues väntas gynnas av att Frankrike arrangerar EM i fotboll 2016. Vinci steg 0,6 procent, Bouygues ökade 1,1 procent och Lafarge klättrade 1,0 procent.

De franska bankerna Societe Generale och BNP Paribas uppges bägge vara intresserade av att köpa Allied Irish Banks andel på 70 procent i polska Bank Zachodni WBK. Societe Generale och BNP Paribas sjönk bägge med 1,2 procent.

Madridbörsen gick mot strömmen och sjönk efter nyheten från i fredags kväll att Fitch sänker landets kreditbetyg från AAA till AA+. Nedgraderingen kommer trots de besparingsprogram som den spanska regeringen infört för att undvika att landet hamnar i samma skuldfälla som Grekland.

Marknadsnoteringar klockan 11.25
DJ Stoxx 50 Europa +0,3 % 2.396
FTSE 100 London --- Stängt
DAX Frankfurt +0,4 % 5.970
CAC 40 Paris +0,2 % 3.520

SMI Zürich +0,2 % 6.332
IBEX 35 Madrid -0,6 % 9.367
MIB 30 Milano +0,1 % 19.487


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?