USA-börser: Spurt i sluthandeln

New York-börserna stängde upp på torsdagen. En liten spurt gav en klar uppgång till slut.

Handeln var avvaktande inför fredagens amerikanska sysselsättningsrapport för februari. Torsdagens statistik gav heller ingen riktning utan kom in med blandade resultat. Antalet nyanmälda arbetslösa minskade visserligen men antalet husköp föll samtidigt.

Vid stängning var Dow Jones Industrial upp 0,5 procent till 10.444. S&P 500 steg 0,4 procent till 1.123 medan Nasdaq Composite ökade 0,5 procent på 2.292.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 950 miljoner aktier, medan den var 2,1 miljarder aktier på Nasdaq.

"Nyckeln till en fortsatt förbättring av ekonomin är sysselsättningen, som också kan stödja bostadsmarknaden. Vi kommer inte nödvändigtvis att få se fantastiska tal men vi ser tal som blir bättre och bättre", sa Richard Schiel, investeringsdirektör, till Bloomberg News.

Inom Dow Jones steg Walt Disney mest med 2,9 procent. Bank of America höjde rekommendationen till köp från tidigare neutral med hänvisning till premiärerna av filmerna Alice in Wonderland och Toy Story 3.

Boeing lyfte med 1,7 procent sedan UBS höjt rekommendationen till neutral från tidigare sälj, baserat på en prognos om att flygtillverkaren kommer att öka antalet leveranser under 2010.

Coca-Cola ökade med 1,0 procent. UBS höjde rekommendationen till köp från tidigare neutral med motiveringen bolagets globala volymtillväxt väntas vara en "mid-single digit". Bolagets vd Muhtar Kent sa också i en intervju med Bloomberg Television att tillväxtmarknaderna, inklusive Kina och Indien, återhämtar sig snabbt.

Wal-Mart meddelade att utdelningen höjs till 1,21 dollar per aktie från tidigare 1,09 dollar. Aktien var upp med 0,6 procent.

Abercrombie & Fitch klättrade med 14,6 procent. Klädkedjan meddelade att försäljningen i jämförbara butiker i februari ökade med 5 procent. GAP ökade med 1,3 procent efter försäljningsökning i jämförbara butiker med 3 procent.

Före öppningen kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 29.000 personer till 469.000 personer, under vecka 8, jämfört med föregående vecka, 470.000 nya arbetssökande väntades, enligt Bloombergs snittprognos.

Vid 16.00 kom statistik från National Association of Realtors, som visade att antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA sjönk med 7,6 procent i januari jämfört med månaden före. Enligt Bloomberg News enkät pekade förväntningarna mot en uppgång med 1,0 procent.

Orderingången i USA:s industri steg med 1,7 procent i januari, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att orderingången skulle ha stigit 1,8 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Produktiviteten i USA ökade med 6,9 procent i årstakt under fjärde kvartalet, enligt definitiv statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Analytikerna hade väntat sig att produktiviteten skulle stiga med 6,3 procent.

På obligationsmarknaden var den tioåriga räntan ned 2 punkter på 3,60 procent.

Ericsson noterades 17 öre högre än vid Stockholmbörsens stängning.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Range RoverAnnons

Laddad för långresor

Laddhybriderna har tagit ett stabilt grepp om den svenska bilmarknaden.

Ett av de bilmärken som ligger långt framme är brittiska Land Rover.

2020 är året när laddbara bilar på allvar började breda ut sig på de svenska vägarna. Hittills i år har 77 000 laddbara bilar registrerats, vilket gör att andelen nyregistrerade laddhybrider ökat med hela 158 procent jämfört med 2019. 

Enbart under november månad motsvarade hybridmodellerna 38,7 procent av samtliga nyregistreringar av personbilar i Sverige. Det visar att försäljningen av laddbara bilar nu är större än både bensin- och dieselbilar.

Tweed och teknologi

Det brittiska bilmärket Land Rover står med bakhjulen fast förankrade i en tradition där bra komfort och trygg fyrhjulsdrift alltid har varit en framgångssaga.

Samtidigt snurrar framhjulen nyfiket mot den nya tidens smarta och säkra suv, klädd i lika delar elegant brittisk tweed och teknologi.

Den snabba och stora efterfrågan på laddhybrider gör nu att hela bilmärkets Range Rover-familj i dag även finns med förfinad elkraft.  En av modellerna är Range Rover Evoque, som med sina läckra linjer blivit en ständigt återkommande prisvinnare sedan den första gången introducerades för exakt tio år sedan.

Modellen som gillar både stad och landsbygd

Hybridversionen Range Rover Evoque PHEV lanserades tidigare under året. Med den här plug in-hybriden går det att rulla upp till 55 kilometer på ren eldrift. 30 minuter tar det sedan för att ladda batteriet upp till 80 procent med hjälp av en DC-snabbladdare. 

Allt om Range Rovers elkraft här 

Genom att kombinera den klassiska förbränningsmotorn med en modern elmotor skapas en dynamik ur det bästa av två olika tekniker. I standardkörläget kombineras bensin- och eldrift. I EV-läget rullar Range Rovern på ren eldrift. Övergången mellan motorerna sker i det närmaste sömlöst – och gör att Range Rover Evoque PHEV med sin fyrhjulsdrift glider fram på både snöfria stadsgator och över decimeterdjupa vita vintervidder. Alldeles oavsett om du väljer att köra mer eller mindre ljudlöst.

Land Rover erbjuder en mängd olika alternativ för laddning, antingen om du parkerar hemmavid eller är på väg runt riket. Med en mode 2-laddkabel görs den längre fulladdningen över natten, och med en installerad laddbox därhemma nås full laddning efter bara drygt två timmar.

Vanliga frågor och svar om hybridbilar 

Sofistikerat kraftfull

När det kommer till kombinationen kraftfullhet och nyskapande har Range Rover Sport blivit en ikonisk modell ända sedan lanseringen för 16 år sedan. 2018 rullade den första gången ännu tydligare mot framtiden som plug-in hybrid. 

Innanför ett sofistikerat yttre väntar 404 hästkrafter i ett sportigt paket – fördelade på bensinmotorns 300 hk i kombination med en elmotor på 85 kW. Elmotorn ger upp till 51 kilometer utsläppsfri bilkörning. 

I standardutrustningen på hybridmodellen av Range Rover Sport ingår bland annat ett Drive-paket som innehåller en rad funktioner för att göra vinterresan både tryggare och säkrare; som trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln och avläsare av vägskyltar. 

Uppvärmd framruta och uppvärmd ratt är några andra detaljer som är med och skapar den ombonade känsla det är att ta plats och sjunka ner i förarsätet på väg mot ännu en resa.

Komponenter som kvalitet, komfort och köregenskaper genomsyrar både Range Rover Sport PHEV och Range Rover Evoque PHEV. Just nu erbjuds många specialpaketerade Signature-modeller för den svenska marknaden till attraktiva priser. 

Mer om kampanjen här för privatpersoner 

Mer om kampanjen här för företag 

Mer från Range Rover

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Range Rover och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?