Asienbörser: Nedåt över hela linjen

De ledande börserna i Asien föll under torsdagens handel. Oro inför fredagens jobbstatistik i USA dämpade börshumöret.

Tokyobörsens Nikkei 225-index föll med 1,1 procent. Exportaktier tog stryk av oro för en ännu starkare yen. Det bredare Topixindex gick ned med 0,9 procent.

Seoulbörsens Kospi-index backade med 0,3 procent. Börsen pressades ned av förluster i viktiga teknikbolag som Samsung Electronics. Taiwanbörsens Weighted Index föll med 0,8 procent. Ett jordskalv drabbade södra Taiwan och investerarna befarade att det kan ha skadat halvledartillverkaren TSMC:s produktionsenheter.

Läget på de börser som vid klockan 7.30 svensk tid ännu inte hade stängt: Hongkongbörsens Hang Seng-index hade fallit med 1,6 procent, och Shanghaibörsens Kompositindex hade gått ned med 1,0 procent. Singapores Straits Times-index hade fallit med 0,4 procent. Bombaybörsens Sensex var ned 0,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?