Stockholmsbörsen: Uppåt i tidiga handeln

Stockholmsbörsen steg marginellt i morgonhandeln. Efter 50 minuters handel hade OMXS-index stigit med 0,2 procent till 326,9.

Under natten hade de ledande börserna i Asien stigit. Ökad optimism om ekonomierna i USA och Europa präglade handeln. I Tokyo hörde råvaruproducenter till vinnarna.

I Stockholm steg råvaruaktierna med 0,5 procent. Bäst gick Boliden med en uppgång på 2,1 procent. Svagast gick hälsovårdsaktierna med ett tapp på 0,2 procent. Diamyd Medical backade 3,4 procent.

Tricorona steg med 0,7 procent sedan ägare av tillsammans 34,8 procent av aktierna sagt nej till Opcons bud på företaget. Enligt budet vill Opcon att aktieägarna i Tricorona överlåter sina aktier i utbyte mot aktier i Opcon. Opcons aktiekurs sjönk med 0,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?