Stockholmsbörsen: Asiatiska uppgångar väntas ge stöd

Terminerna för de ledande europeiska börserna indikerar en något positiv öppning när handeln i Europa inleds på tisdagen.

En knapp halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 upp 0,5 procent medan CAC 40 Index och DAX- terminen noterades 0,4 procent upp.

Börserna i New York steg något under måndagens handelssession med stöd från bland annat energibolagen som noterades positivt av stigande råvarupriser. Konsumtionen i USA steg för femte månaden i rad och Dow Jones Industrial Average nådde sin högsta notering på 18 månader. New York- börserna tog även intryck av positiv statistik från euroområdet.

Vid stängning var S&P 500 gick upp 0,6 procent medan Nasdaq och Dow Jones hade stigit 0,4 procent

Börserna i Asien steg i huvudsak på tisdagen under en handelsdag präglad av ökande optimism om ekonomierna i USA och Europa.

Det breda MSCI Asia Pacific index noterades 0,9 procent upp till den högsta nivån på 10 veckor, med bolag med hög exportandel mot USA och Europa samt råvarurelaterade aktier bland vinnarna.

På den svenska marknaden har HSBC sänkt sin rekommendation för Scania till undervikt, från tidigare neutral med riktkursen 95 kronor. B-aktien stängde till kursen 117:60 kronor på Stockholmsbörsen.

HSBC har även sänkt rekommendationen för Alfa Laval till undervikt, från tidigare neutral. Riktkursen är satt till 100 kronor. Alfa Laval noterades till 108:80 kronor när Stockholmsbörsen stängde på måndagen.

Goldman Sachs har sänkt riktkursen för Volvo till 71 kronor, från tidigare 74.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Boliden till 77:60 kronor, från tidigare 76.

Evli Bank har höjt rekommendationen för två bankaktier. Swedbank till köp från tidigare minska med riktkursen 83 kronor från tidigare 64 kronor. För SEB har Evil Bank höjt rekommendationen till minska från tidigare sälj med riktkursen 46 kronor.

Tisdagen bjuder på en hel del statistik. På morgonen har säsongsjusterad statistik från det federala statistikkontoret presenterat tyska importpriser. Priserna steg med 1,0 procent i februari, jämfört med månaden före. Jämfört med ett år tidigare steg priserna med 2,6 procent.

Under dagen kommer bland annat definitiv BNP för det fjärde kvartalet från Frankrike och Storbritannien och kommissionen presenterar sin ekonomiska kvartalsrapport. Från USA kommer S&P/Case-Schiller husprisindex för januari samt hushållens konfidensindikator för mars.

För svenskt vidkommande har SAS en presentation angående sin finansiella uppdatering för januari-februari inför nyemissionen. Dessutom presenterar Nordea en undersökning om hushållens bolån, IATA presenterar flygtrafiksiffror och Foex kommer med prisindex för skog.

SCB kommer med statistik över arbetskraftskostnader och löner i januari.

I övrigt handlas Ramirent utan utdelning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nu kan du även köpa din bil online

Att handla varor online har blivit en naturlig del av vår vardag, inte minst nu under pandemin. 

Men kan man köpa sin bil på nätet? 

Javisst! Så här enkelt är det.

Här kan du välja ut din drömbil!  

Det finns många fördelar för den som väljer att köpa sin nya bil online. Du kan till exempel själv välja tid och plats för ditt köp utan att behöva tänka på några öppettider, du kan i lugn och ro utrusta din egen drömbil och du kan göra det tillsammans med vem eller vilka du vill. 

Provkörning innan köp

För många är det viktigt att få provköra en modell innan köp. Det bokas enkelt hos någon av Mercedes-Benz agenter fysiskt eller online och efteråt kan man gå hem och smälta sina intryck innan man slutför sin konfiguration och klickar sig vidare på nätet. 

Bilen som beställts online lämnas sen ut hos din valda agent och du får en personlig genomgång av den innan det är dags att köra iväg med din nya Mercedes-Benz.

Så funkar det att beställa en Mercedes-Benz online

1. Välj din drömbil

Bläddra i Online Store och hitta den bil som passar dig bäst – välj mellan tusentals bilar som finns redo för leverans.

2. Tillval och finansiering

Lägg till vinterhjul och få dem inkluderade i din månadskostnad. För ytterligare tillval kontaktar du kundservice så hjälper de till. Hitta därefter det finansieringsalternativ som passar dig bäst, du väljer själv om du vill låna eller leasa i 12, 24 eller 36 månader och du kan även välja att betala kontant. 

Via tjänsten Produktkompassen hittar du en finansiering som passar dina behov och via Onlinekalkylatorn kan du beräkna din månadskostnad om du föredrar att låna pengar.

3. Kunduppgifter och leveransställe

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta med din beställning online. Fyll i personlig information och välj den Mercedes-Benz agent där du vill hämta ut din bil. (Gästlogin finns också tillgängligt)

4. Identifiering och kreditansökan

Identifiera dig med BankID och ansök om kredit direkt. Vid ett godkänt kreditbeslut skickas avtalshandlingarna till dig för elektronisk signering.

5. Signatur och upphämtning

Avtalshandlingar skickas till din angivna e-post och måste signeras inom 48 timmar för att beställningen ska vara giltig. Därefter får du en orderbekräftelse och din valda Mercedes-Benz agent kommer sedan kontakta dig för att boka tid och datum för upphämtning av din nya Mercedes. 

6. Kör hem i din nya Mercedes-Benz

Din Mercedes-Benz agent hjälper dig att lära känna din nya bil. Därefter återstår det bara för dig att sätta dig bakom ratten och uppleva din nya Mercedes.

Boka en provkörning här  

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?