1515
Annons

Asienbörser: Lättnad efter minskad Greklandsoro

De asiatiska börserna hade övervägande uppgångar under onsdagens handelssession efter förväntningar om att ett nytt åtstramningspaket i Grekland ska öka förtroendet för den globala ekonomiska återhämtningen.

Financial Times har rapporterat att den grekiska regeringen på onsdagen väntas tillkännage ett utökat sparpaket om upp till 4,8 miljarder euro, inkluderande såväl skattehöjningar som utgiftsminskningar.

Greklands premiärminister Giorgos Papandreou sade i ett tal i parlamentet på tisdagen att han inte kommer att tillåta "landet att sjunka", och erkände att de nu måste vidta åtgärder. Förväntningarna har stigit bland internationella investerare om att Grekland förbereder att låna upp till 5 miljarder euro på kapitalmarknaden genom ett syndikerat obligationslån på torsdag.

Toyota, som den senaste tiden har återkallat över 8 miljoner fordon, steg 3 procent efter att bolagets februariförsäljning i USA minskat med 8,7 procent jämfört med motsvarande period ett år tidigare. Det var bättre än den väntade nedgången om 10 procent.

National Australia Bank var 2,4 procent högre och Wesfarmer, Australiens näst största detaljhandelsbolag, ökade 1,6 procent. BNP i Australien ökade med 0,9 procent under fjärde kvartalet jämfört med tredje kvartalet, och ökade 2,7 procent jämfört med fjärde kvartalet 2008. Väntat var en uppgång med 0,9 respektive 2,4 procent enligt Bloomberg News prognosenkät.

Table

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?