Stockholmsbörsen: Asienbörser väntas ge stöd

Terminer för de ledande europeiska indexen indikerar en positiv öppning när handeln inleds på veckans första handelsdag.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 0,6 procent högre,

CAC 40 index noterades 0,4 procent upp och DAX- terminen hade stigit 0,6 procent.

I Asien steg börserna överlag där Kinas Shanghai-börs utmärkte sig och klättrade drygt 2 procent.

New York-börserna visade små rörelser på fredagen. Hälsovård och teknik var de sektorer som främst tyngde börsen.

Vid stängning var Dow Jones upp 0,1 procent. S&P 500 steg 0,1 procent medan Nasdaq backade 0,1 procent.

På den svenska bolagsfronten har styrelsen i Biolin Scientific utsett Jan Wahlström till ny vd efter årsstämman i april. Inom samma sektor har på morgonen också meddelats att Biolins vd Fredrik Lindgren byter till motsvarande position på Karo Bio.

Medivir har på måndagsförmiddagen gått ut med att bolaget ska göra en nyemission på 300 miljoner kronor, fullt ut täckt av teckningsåtaganden, avsiktsförklaringar och garantier.

UBS har höjt sin riktkurs för SSAB A till 95 kronor från tidigare 90 kronor med rekommendationen sälj. På fredagen stängde SSAB A till kursen 130:60 kronor.

Börsveckan rekommenderar i veckans utgåva köprekommendation för Vitrolife, Malmberg och Cloetta.

För Diamyd justerar nu Börsveckan sin rekommendation till neutral från tidigare köp.

Dagens makroekonomiska agenda bjuder på konfidensindikatorer från euroområdet och tysk preliminär KPI- statistik. USA kommer med statistik för privata inkomster och privatkonsumtion för februari månad.

För svenskt vidkommande presenterar SCB sin snabbindikator för konjunkturen och SCB/HUI detaljhandelsstatistik. Arbetsförmedlingen kommer med veckostatistik.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?