Stockholmsbörsen: Teminer pekar på svagt stigande kurser

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en svagt positiv öppning när handeln i Europa inleds på onsdagen.

En knapp halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 upp 0,1 procent, CAC 40 Index noterades 0,2 procent upp och DAX-terminen var upp 0,1 procent.

I Asien var börserna överlag stigande på onsdagsmorgonen. I Kina kom en del lyftkraft från Bank of China som rapporterat ett starkare kvartal än väntat,
något som såg till att glädja finansaktier i sektorn.

Tisdagshandeln i USA präglades av uppgångar, och mycket av optimismen hämtades från bostadsstatistik som visade att försäljningen av befintliga bostäder sjönk mindre än väntat under februari.

Noterbart var Caterpillar som steg 4,1 procent tack vare en höjd rekommendation.

Gruvbolag i både Asien och USA noterades upp efter att gruvjätten Vale höjt sina priser på järnmalm.

Bland de större nyheterna på hemmaplan hittas att Volvos lastbilsleveranser
steg med 11 procent i februari jämfört med samma period förra året. Totalt
levererades 11.955 fordon.

På onsdagen välkomnar Stockholmsbörsen Arise Windpower som tillförs 550 miljoner kronor i och med sin notering. Priset i börsnoteringen fastställdes
till 55 kronor vilket var den lägsta nivån i intervallet för erbjudandet.

Diamyd kan komma att hamna i fokus efter att den amerikanska
läkemedelsmyndigheten, FDA, beviljat särläkemedelsstatus för bolagets
diabetesvaccin. Det innebär sju års marknadsexklusivitet i USA, skattelättnader för klinisk forskning och befrielse från vissa FDA-avgifter.

Morgan Stanley har inlett bevakning av SCA och Stora Enso. Rekommendationen på SCA har satts till övervikt medan Stora Enso får nöja sig med jämvikt.

Vid Stockholmsbörsens öppning presenterar Konjunkturinstitutet sin barometer för företag och hushåll. Barometerindikatorn väntas ha stigit till 109,1 i mars, från 107,7 i februari och förväntningarna inom tillverkningsindustrin ha stigit till 5 från 3. Hushållens förväntningar (CCI) spås ha stigit till svagt till 13,9 från 13,0 i februari, enligt SME Direkts enkäter bland analytiker.

Under dagen väntas även bland annat inköpschefsindex från Tyslkand och EMU.
Från Tyskland väntas även IFO-index in klockan 10.00. Från USA väntas lite senare under dagen statistik för försäljningen av nya bostäder under februari.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Posti MessagingAnnons

Digitala kallelser – kortar ledtider och minskar dubbeljobb

Möjligheterna med digitala kallelser är flera och de underlättar för både patienterna och vården. Det går snabbare att nå ut med personligt riktad information och patienten kan direkt själv boka av eller om tider.

Dagens konsumenter blir mer och mer digitala och de är vana vid att beställa, boka och hantera många av sina ärenden online – under dygnets alla timmar. De förväntar sig helt enkelt att kunna göra de flesta ärenden via sin mobil eller dator, något som självklart gäller även när man söker vård. 

– Traditionella brev kan uppfattas som ineffektivt och krångligt. Det tar lång tid och man måste ”passa brevlådan” istället för att till exempel vara på sitt landställe. Vården har mycket att vinna på att gå över till digitala kallelser, säger Carin Ramsin, Head of Sales, på Posti Messaging som hjälper företag och organisationer med digitala utskick. 

Faktum är att svenskarna är mottagliga för en högre grad av digitalisering i vården. Enligt rapporten ”Svenskarna och Internet” från 2019, använder fler än 7 av 10 redan digitala samhällstjänster.  

– Här finns stor potential till att möta patientens önskan om att kunna göra mer via digitala tjänster – allt från att boka eller omboka tider till remisser och provsvar, säger Carin Ramsin. 

Hur kan ni spara tid för er vårdpersonal? Se vår film om digitala kallelser här!  

Enkel och säker kommunikation i patientresan

Postala kallelser gör det ofta krångligt för patienten att boka om sin tid och en försenad eller utebliven patient är kostsam för vården. Dessutom medför postala kallelser manuellt arbete när vårdpersonal ska registrera formulär och det krävs både resurser och långa ledtider för bokning av patienter. Fördelarna med att gå över till digitala kallelser är flera – framförallt sparar det tid för både vården och patienten. 

– SMS och e-post når mottagaren direkt. Patienten får direkt information om besöket, sin kallelse och kan smidigt boka om och förbereda sig för sitt besök tack vare en länk med en karta och vägbeskrivning eller till exempel se parkeringsmöjligheter. Påminnelse via SMS bidrar också till färre sena och uteblivna patientbesök, avslutar Carin Ramsin.   

7 fördelar för vården med digitala kallelser

1. Det blir mindre dubbeljobb – när patienten öppnat kallelsen ser vården att den har blivit öppnad.  

2. Kostnadseffektivt – SMS är billigare än porto och mycket snabbare.

3. Kommunikationen med patienten blir mer tidseffektiv. 

4. Vården får in hälsodeklarationen innan besöket. 

5. Att gå över till digitala kallelser är bättre för miljön. 

6. Patientens förväntan tillgodoses i större utsträckning. 

7. Digitala kallelser bidrar till bättre kundupplevelser. 

Om Posti Messaging

Posti Messaging hanterar 30 miljoner meddelanden i månaden där mer än hälften är i digital form.

Läs mer här! 

 

Mer från Posti Messaging

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Posti Messaging och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?