1515
Annons

New York-börser: Terminerna pekar på nedgång

Kurserna på New York-börserna väntas inleda dagen med oförändrade kurser. S&P 500-terminen var oförändrad medan Nasdaq 100-terminen hade stigit med 0,05 procent.

I Europa har börserna stigit under dagen anförda av banker, bygg och byggmaterial, teknologi och försäkring. Dollarn har under dagen stärkts mot euron samtidigt som oljepriset har backat något.

Husstatistik är på agendan för dagen. Klockan 15.00 svensk tid kommer statistik över försäljningen av befintliga hus för februari och FHFA:s husprisindex för januari.

En börsnotis på samma tema är att husbyggaren KB Homes släpper rapport efter stängning.

Försäljningen i de amerikanska affärskedjorna steg enligt ICSC med 0,1 procent under vecka 11, jämfört med föregående vecka. I årstakt ökade försäljningen med 3,7 procent.

Time Warner bjuder enligt 1,5 miljarder dollar för filmbolaget Metro Goldwyn-Mayer, MGM, som bland annat äger rättigheterna till James Bond filmerna.

Google har stängt sin censurerade söktjänst för Kina. Surfare på det kinesiska fastlandet slussas istället vidare till Hong Kong-versionen av sökmotorn.

Bolaget får dock fortsatt sälja sökords-annonsering på andra företags varumärken, enligt en dom i en EU-domstol. Aktien backade med 0,1 procent i förhandeln.

Integrated Silicon, som gör kretsar till konsumentelektronik, guidade för en vinst på 0,20 dollar per aktie i det andra kvartalet. Prognoserna låg på 0,12 dollar per aktie.

Aktien steg med 16 procent i förhandeln. Alcoa steg med 0,7 procent i förhandeln. Chalco, det kinesiska aluminiumbolaget, sade att efterfrågan på aluminium kommer att öka med minst 20 procent i Kina under året.


Erdogan: Samtalen med Sverige inte upp till ”önskad nivå”

De samtal som ägde rum tidigare i veckan med en svensk och en finländsk delegation i Ankara om ländernas Natoansökningar nådde inte upp till ”önskad nivå”, enligt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, rapporterar den turkiska statliga nyhetsbyrån Anatolia.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.Foto:Burhan Ozbilici

Sent på lördagen sade Erdogan till journalister efter en resa till Azerbajdzjan att ”olyckligtvis har de samtal som hållits mellan vår delegation och Finland och Sverige inte nått upp till önskad nivå”.

Enligt Erdogan har Sverige och Finland haft förväntningar på samtalen men att länderna inte har tagit de nödvändiga stegen för att möta Turkiets krav och tryckte på att ”terrorister fortsätter att gå runt på Stockholms gator och att Sverige försvarar dem med sin egen polis”.

”Vi kan inte återupprepa de misstag som vi har begått tidigare genom att släppa in länder som omfamnar och göder terrorister i Nato, som är en säkerhetsorganisation”, fortsatte Erdogan enligt nyhetsbyrån.

Turkiet har motsatt sig att stödja en svensk och en finländsk Natoansökan och hävdar bland annat att de nordiska länderna stöttar organisationer med koppling till PKK.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?