New York-börsen: Terminerna indikerar mindre nedgångar

Terminerna indikerar mindre förändringar när handeln i New York inleds på tisdagen i avvaktan på statistik över utvecklingen på bostadsmarknaden i USA.

Klockan 15.00 kommer statistik över försäljningstakten på befintliga bostäder i USA i februari samt FHFA:s statistik över husprisutvecklingen i januari.

Enligt Bloomberg News enkät väntas försäljningstakten ha sjunkit ytterligare 1,1 procent i februari, efter -7,2 procent i januari, och huspriserna väntas ha sjunkit 0,8 procent i januari efter -1,6 procent i december.

I förhandeln var det förhållandevis lugnt i brist på tyngre bolagsnyheter. Alcoa steg 1,1 procent efter att Aluminum Corp of China sagt att efterfrågan i Kina kommer att öka med 20 procent under innevarande år.

Baidu, Kinas största sökmotor, var 1,8 procent högre efter att Kaufman Bros höjt rekommendationen till köp från behåll med hänvisning till nyheten att konkurrenten Google slutat att censurera sin kinesiska sökmotor.

Klockan 20.35 talar Fedchefen i San Francisco, Janet Yellen, om USA-ekonomin och centralbankens oberoende i Los Angeles.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?