Asienbörser: Råvarubolag tar täten

De asiatiska börserna hade blandad utveckling men övervägande uppgångar under tisdagens handelssession.

"Vi börjar se signaler om en normalisering på operativ nivå. Det finns en underliggande tro att saker och ting är på väg mot normaliserade förhållanden", sade Matt Riordan, förvaltare på Paradice Investment Management, till Bloomberg News.

Cnooc, Kinas största icke landbaserade oljeprospekteringsbolag, ökade 2 procent. BHP Billiton, världens största gruvbolag, var 1,1 procent upp. Olja och koppar steg för första gången på tre handelsdagar i New York på måndagen.

ANZ Banking klättrade 3 procent efter att chefen för Asia-Pacific sagt att banken planerar öka verksamheten i Taiwan.

National Australia Bank avancerade 2,4 procent och Commonwealth Bank of Australia adderade 1,7 procent. Finanssektorn utvecklades väl även i USA-handeln på måndagen efter att Richard Bove på Rochdale Securities rekommenderat köp av Citigroup.

Fukuoka Financial Group steg 2,2 procent efter att Nomura höjt rekommendationen till köp från tidigare neutral.

Nikkei 225 tappade 0,5 procent. Tokyobörsen var stängd för helgdag på måndagen då flera av de övriga asiatiska börserna backade.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?