New York-börser: Stabil uppgång

New York-börserna var upp med ett par timmar kvar av tisdagens handel.

Handeln präglas av nya förväntningar på att EU ska kunna lösa problemen med Grekland. De europeiska börserna stängde också upp på tisdagen. Ytterligare grekiska budgetåtgärder väntas komma efter veckans möten mellan EU- kommissionen och Grekland.

Vid 20.00 var Dow Jones Industrial Average upp 0,4 procent, medan S&P 500 steg 0,7 procent och Nasdaq ökade 0,8 procent. Därmed är de tre stora indexen för tillfället på plus sedan årsskiftet.

Råvaru- och oljebolag ledde uppgången mot bakgrund att råvarupriserna steg på eftermiddagen sedan dollarn försvagats.

Inom Dow Jones var Alcoa upp med 1,6 procent och Chevron med 1,3 procent.

Qualcomm ökade med 7,7 procent sedan bolaget meddelat att det ska köpa tillbaka aktier för 3 miljarder dollar och öka sin kvartalsutdelning med 12 procent.

Dell klättrade 2,1 procent efter att UBS höjt rekommendationen till köp från tidigare neutral med motiveringen att bruttomarginalerna troligen har bottnat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?