1515
Annons

New York-börser: Försiktig uppgång på Greklandsoptimism

New York-börserna öppnade upp på tisdagen. Framförallt präglas öppningen av fortsatt tro på att EU ska kunna lösa problemen med Grekland. De europeiska börserna var också på plus på eftermiddagen.

Ytterligare grekiska budgetåtgärder väntas komma efter veckans möten mellan EU-kommissionen och Grekland.

"Det finns förhoppningar om att Grekland ska presentera aggressiva planer för att sänka sitt budgetunderskott och ta ner skuldsättningen", sade David Morrison, strateg på GFT, till Bloomberg News.

Vid klockan 16.15 var Dow Jones Industrial upp 0,1 procent till 10.410. S&P 500 steg 0,2 procent till 1.118 medan Nasdaq Composite ökade 0,2 procent till 2.278.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 170 miljoner aktier, medan den var 530 miljoner aktier på Nasdaq.

"Vi är i en stark marknad för aktier. Europeiska ledare hankar sig fram till en lösning. Det finns utrymme för de här länderna att få ihop sin finanspolitik så de här frågorna håller på att försvinna från marknadens fokus", sade Kevin Caron, strateg på Stifel Nicolaus, till Bloomberg News.

Råvaru- och oljebolag ledde uppgången mot bakgrund att råvarupriserna steg på eftermiddagen sedan dollarn försvagats.

Inom Dow Jones var Chevron upp med 0,7 procent och Alcoa steg 0,5 procent.

Qualcomm steg med 4,4 procent sedan bolaget meddelat att det ska köpa tillbaka aktier för 3 miljarder dollar och öka sin kvartalsutdelning med 12 procent.

Dell steg 2,3 procent efter att UBS höjt rekommendationen till köp från tidigare neutral med motiveringen att bruttomarginalerna troligen har bottnat.

Terra Industries rusade med 11,9 procent till 46:10 dollar sedan CF Industries lagt ett bud på 47:40 dollar per aktie. I februari lade norska Yara ett bud på Terra.

Staples tappade 7,1 procent. Kontorsvaruhuskedjan gav en helårsprognos som var sämre än väntat och meddelade samtidigt att vinsten för fjärde kvartalet minskade med 18 procent.

På obligationsmarknaden var den tioåriga räntan upp 1 punkt till 3,62 procent. Jonas Cho Walsgård +46 8 5191 7911 Nyhetsbyrån Direkt


Innehåll från SileonAnnons

Svenska BNPL-bolaget i samarbete med betaljätten Visa – förutspår enorm marknad för sin SaaS-lösning

David Larsson, vd på Sileon.
David Larsson, vd på Sileon.

Digitala lösningar för BNPL, alltså Buy Now Pay Later, förutspås bli en enorm marknad, och här ligger det svenska techbolaget Sileon långt fram med sin SaaS-baserade lösning.

– Vi kan erbjuda teknisk funktionalitet för BNPL i eget varumärke. Det betyder att man äger kunddata och sin kundrelation och driver detta helt i egen hand. Det skiljer oss från alla andra aktörer på marknaden, säger David Larsson, vd på Sileon.

Betalningsjätten Visa tecknade nyligen ett avtal med Sileon för att kunna tillgängliggöra lösningen för sina kunder.  

Allt fler konsumenter upptäcker fördelarna med BNPL – att smidigt och enkelt kunna dela upp sina betalningar när man handlar online. Det uppsving som e-handeln fått under den pågående pandemin har också drivit på utvecklingen av BNPL. 

Ett skäl för handlare att erbjuda BNPL-lösningar är att konverteringsgraden, alltså försäljningen, ökar dramatiskt.

– Marknaden är enorm. BNPL fortsätter att växa och antas vara 10-15 gånger större inom tio år mätt i omsättningsvolym. Tillväxten sker globalt och Norden ligger i framkant, säger David Larsson.

Med sin molnbaserade BNPL-lösning vänder sig Sileon i första hand till banker, fintech-bolag och större handlare.

– Vår lösning integreras genom API:er, oavsett om man är en bank eller en handlare. Eftersom den är molnbaserad är den väldigt skalbar, driftsäker och enkel att implementera hos nya kunder, säger David Larsson.

BNPL från Sileon har många fördelar

För banker finns fördelar att välja en färdig lösning snarare än att utveckla den själv.

– Banker har ofta en komplex och historiskt tung IT-infrastruktur. Att bygga detta själv tar lång tid, kostar mycket pengar och medför stora risker, dels att man inte når i mål, dels att det blir dyrare än vad man tänkt sig, säger han.

För handlare gäller det att välja rätt BNPL-partner för att bevaka sina intressen kring kunderelationen och tillgången till kunddata.

– Sileon är unika i att erbjuda BNPL-funktionalitet där vår kund äger data, kundrelation, varumärke och själv kan orkestrera sin konsuments digitala upplevelse och krediterbjudande, säger David Larsson.

Fast kostnad för Sileons lösning 

Betalningsmodellen för Sileons BNPL-lösning bygger på en fast hyra, snarare än en andel på vinst eller omsättning.

– Det skiljer oss från de flesta andra aktörer på marknaden. Våra kunder vet på förhand vad kostnaden är och att den är linjär. När våra kunder växer med vår BNPL-lösning så är uppsidan deras, inte vår. Vi erbjuder bara teknologin, förklarar David Larsson.

Betalningsjätten Visa har gått in med drygt motsvarande 16 miljoner kronor i Sileon för att snabba på utvecklingen av lösningen.

– Efterfrågan och behoven för funktionalitet kring BNPL växer betydligt hela tiden just nu. Därför har Visa allierat sig med oss. De är en återförsäljare av vår plattform till sina kunder, säger David Larsson.

Sileon hette tidigare Paynova, och har sysslat med betallösningar i över 20 år. Namnbytet sker samtidigt som företaget transformerats till ett renodlat techbolag. 

Om Sileon

Sileon är ett globalt techbolag med skandinaviska rötter som levererar BNPL (Buy Now Pay Later) SaaS. Redan år 2000 lanserade vi digitala betalningslösningar, i dag erbjuder vi funktionalitet för andra att driva BNPL i egen regi och varumärke. Vi möjliggör för våra kunder att skapa positiva effekter på kundnöjdhet och lönsamhet.

Läs mer på sileon.com 

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sileon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?