Nordenbörser: Indien och USA tyngde i slutet

De nordiska börserna noterade oregelbundna rörelser på fredagen. Liksom övriga europeiska börser sänktes Nordenbörserna på eftermiddagen av den indiska räntehöjningen och en nedgång på börserna i New York.

Vid klockan 17.30 var det nordiska indexet OMXN40, som exkluderar norska aktier, upp 0,4 procent till 947,1.

Helsingforsbörsen gick ned trots att stuveriarbetarnas mer än två veckor långa strejk fick ett slut på fredagen. Stuveriarbetarnas fackorganisation sade vid middagstid ja till ett medlarbud. Enligt Bloomberg News kommer stuveriarbetarna att återgå till sina arbeten den 23 mars.

Helsingforsbörsens OMXH25 tappade 1,2 procent.

Elisa föll med 8,6 procent och tyngde index mest.

Nokia Siemens Networks har fått en order på dwdm- utrustning till den indonesiska teleoperatörens PT Indonesia Comnet Plus, Icon+, expansion av sitt fiberbaserade transportnät till Sumatra. Fibernätet är totalt 3.600 kilometer. Nokia steg med 0,2 procent.

Oslobörsens OBX sjönk 0,3 procent.

Telenor var ned 1,2 procent sedan bolaget reviderat ned sitt nettoresultat för det fjärde kvartalet ifjol, och helåret 2009, med 326 miljoner norska kronor.

Yara ökade med 3,0 procent. Deutsche Bank höjde rekommendationen till köp från tidigare neutral. Även UBS lade Yara till sin "most preffered list".

Köpenhamnbörsens OMXC20 steg med 0,5 procent.

DSV steg sedan HSBC höjt rekommendationen till övervikt från neutral. Riktkursen sattes till 115 danska kronor. DSV:s aktien stängde på 96:75 danska kronor.

Index fick även stöd av Vestas och Novo Nordisk, som var upp med 2,3 respektive 1,4 procent


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?