USA-börser: Statistik i fokus

Terminerna indikerar mindre förändringar när handeln i New York inleds på torsdagen efter att statistik inkommit blandat.

En timme före öppning dök statistik upp som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 5.000 personer till 457.000 personer, under vecka 10, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 455.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News snittprognos.

Konsumentpriserna i USA var oförändrade i februari, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad 2009 steg KPI 2,1 procent. Analytiker hade räknat med att priserna skulle stiga 0,1 procent jämfört med månaden före och stiga 2,3 jämfört med samma månad i fjol, enligt Bloomberg News snittprognos.

Ytterligare indikationer om att Grekland kan komma vända sig till IMF, snarare än länder inom euroområdet, för stöd har pressat euron och hållit nere tillbaka de europeiska börserna under torsdagen.

Klockan 15.00 kommer mer statistik i form av Philadelphia Feds industriindex för mars samt ledande indikatorer för februari. Philadelphia Feds index väntas ha stigit till 18,0 i mars från 17,6 i februari och de ledande indikatorerna väntas ha stigit 0,1 procent i februari, vilket skulle vara elfte månaden i rad med stigande indikatorer.

Under eftermiddagen talar även en rad Fedledamöter vid en bankkonferens i Washington.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?