USA-börser: Sen spurt räddade uppgången

New York-börserna stängde svagt upp på torsdagen. En liten spurt fick nästan upp alla tre huvudindexen på plus. Handeln var relativt håglös sedan statistik kommit in som väntat.

Vid stängning var Dow Jones Industrial upp 0,4 procent till 10.779. S&P 500 var oförändrat på 1.166 medan Nasdaq Composite steg med 0,1 procent till 2.391.

Omsättningen på New York Stock Exchange var låga 920 miljoner aktier, medan den var 2,1 miljarder aktier på Nasdaq.

I och med uppgången steg Dow Jones för åttonde dagen i rad.

Boeing gick upp med 2,2 procent och 3M med 1,8 procent.

Dupont noterade en uppgång med 1,6 procent. Bolaget meddelade att vinsten per aktie förväntas öka med 20 procent per år från 2009 till 2012.

Storbankerna var däremot sänken. Bank of America tappade 1,1 procent och JP Morgan 0,3 procent.

Caterpillar meddelade att bolagets globala maskinförsäljning sjönk med 20 procent under perioden december till februari, jämfört med samma period för ett år sedan. Aktien backade med 0,8 procent.

Nike sade att försäljningen under tredje kvartalet fördubblades tack vare tillväxt i Nordamerika. Aktien steg med 5,3 procent.

Före öppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 5.000 personer till 457.000 personer, under vecka 10, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 455.000 nya arbetssökande, enligt Bloomberg News.

Konsumentpriserna i USA var oförändrade i februari, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad 2009 steg KPI 2,1 procent. Analytiker hade räknat med att priserna skulle stiga 0,1 procent jämfört med månaden före och stiga 2,3 jämfört med samma månad i fjol, enligt Bloomberg News.

"Både konsumentprisindex och nyanmälda arbetslösa var väldigt lugnande. Vi ser ekonomisk tillväxt och det verkar inte leda till inflationsvarningar. Därför bör räntorna förbli låga en längre tid, vilket är bra för aktiemarknaden. Den senaste tiden har vi dock sett små rörelser på grund av uppgången under de senaste tolv månaderna", sade Stanley Nabi på Silvercrest till Bloomberg News.

Philadelphia Federal Reserves månatliga index steg till 18,9 från 17,6 månaden före. Analytikerna hade räknat med ett index på 18,0 enligt Bloomberg News snittprognos.

USA:s ledande indikatorer steg 0,1 procent i februari, jämfört med månaden före. Analytikerna hade spått en uppgång med 0,1 procent, enligt Bloomberg News.

På obligationsmarknaden var den tioåriga räntan upp 3 punkter till 3,69 procent.

Ericsson noterades 20 öre högre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?