Europabörser: Greklandsoron tynger

De stora europeiska börserna var svagt ned på torsdagen. Den kraftlösa öppningen i USA sänkte sentimentet på eftermiddagen.

Uppgifter om att Grekland kan tvingas söka stöd från IMF, om hjälpen från EU inte är tillräcklig, tyngde handeln på förmiddagen.

Vid klockan 16.10 var Euro Stoxx 50 ned 0,4 procent medan det bredare Bloomberg European 500 tappade 0,1 procent.

Hälsovård gick starkt medan bankaktier hade det tungt.

Glaxosmith Kline klättrade 3,6 procent sedan Novartis med största sannolikhet gett upp planerna på en generisk version av GSK:s astmamedicin Advair.

Royal Bank of Scotland gick ned med 2,9 procent. RBS varnade för att bankens pensionsskulder kan öka. 2008 var pensionsskulden 2 miljarder pund.

Alcatel Lucent kan komma att förlora royaltyrättigheter värda upp till 2 miljarder dollar i en rättegång om patent angående tv- och dvd-teknologi, rapporterade Bloomberg News. Aktien tappade 2,2 procent.

Londonbörsens FTSE 100 var oförändrat. Frankfurtbörsens DAX-index var ned 0,1 procent medan Parisbörsens CAC 40 sjönk 0,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?