1515
Annons

Asienbörser: Dyster dag

De asiatiska börserna hade övervägande mindre nedgångar under torsdagens handelssession sedan ett positivt marknadssentiment från USA dämpats av nya farhågor om kinesisk åtstramning och förnyad osäkerhet om stödet till Grekland.

Två ledande företrädare för Kinas bankregleringskommission manade i ett meddelande på myndighetens webbplats kinesiska banker att begränsa utlåningen. Enligt uppgifter i tidningen China Securities Journal har kinesiska banker beordrats att stoppa utlåning till spekulativa fastighetsutvecklare.

Samtidigt infann sig en viss oro för sprickor i EU:s åtagande om att stå bakom Grekland i finanskrisen efter kommentarer från förbundskansler Angela Merkel i en budgetdebatt på onsdagen.

Michael Meister, ekonomisk talesman för det tyska regeringspartiet CDU sade i en intervju med Bloomberg News att Grekland bör vända sig till IMF om landet behöver stöd. Budskapen antyder att det börjar uppstå en spricka mellan Tyskland och andra delar av EU.

Den något mer dämpade riskviljan bidrog även till att pressa euron mot yenen, vilket i sin tur tyngde japanska exportbolag. Canon, som räknar Europa som sin största marknad utanför Asien, var 2,8 procent lägre. Mazda Motor, som får 21 procent av sin försäljning i Europa, tappade 2 procent.

På onsdagen steg Dow Jones med 0,5 procent till den högsta nivån på 17 månader.

Table
 


Cantargia rapporterar positiva prekliniska effekter av antikropp

Forskningsbolaget Cantargia rapporterar positiva prekliniska effekter av antikroppen CAN10 vid åderförkalkning.

Göran Forsberg, vd för Cantargia.
Göran Forsberg, vd för Cantargia.Foto:Henrik Montgomery/TT, Håkan Sandbring

Under söndagen gick Cantargia ut med nya prekliniska resultat som visar effekt av antikroppen CAN10 i en preklinisk sjukdomsmodell för åderförkalkning. Cantargia skriver att behandlingen minskade plackbördan och plackinflammationen, vilket enligt bolaget visar att antikroppen har potential för behandling av kardiovaskulär sjukdom.

”Dessa nya resultat visar på den potential som CAN10 har för behandling av inflammatoriska sjukdomar och öppnar upp för nya möjligheter inom kardiovaskulära sjukdomar, utöver vårt nuvarande fokus på hjärtmuskelinflammation och systemisk skleros”, säger Göran Forsberg, bolagets vd, enligt ett pressmeddelande.

Fynden kommer att presenteras på European Atherosclerosis Society-kongressen i Milano som pågår fram till den 25 maj.

Cantargia planerar att påbörja en klinisk fas I-studie för CAN10 i början av 2023.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?