1515
Annons

USA-börser: Energiaktier visade vägen

New York-börserna noterade stabila uppgångar under hela onsdagens handel. Bäst presterade energiaktierna, efter att priserna på råvaror stigit.

Vid stängning var Dow Jones Industrial upp 0,5 procent till 10.734. S&P 500 steg 0,6 procent till 1.166 medan Nasdaq Composite klättrade 0,5 procent till 2.389.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1,0 miljarder aktier, medan den var 2,2 miljarder aktier på Nasdaq.

Sprint Nextel klättrade 4,6 procent. Wall Street Journal rapporterade med hänvisning till källor att Sprint Nextel väntas lansera sin första mobiltelefon kompatibel med bolagets 4G-nätverk nästa vecka.

Separat meddelade bolaget att Googles Nexus One- telefon kommer att använda sig av Sprint Nextels 3G-nätverk.

Hartford Financial Services Group steg 4,8 procent efter att bolaget sagt att det planerar att sälja aktier och obligationer för att kunna betala tillbaka de 3,4 miljarder dollar som det erhållit från den amerikanska staten.

Bland vinnarsektorerna inom de amerikanska börserna återfanns energibolagen som fick stöd av stigande oljepriser. Exxon steg 1,2 procent medan Conoco Phillips klättrade 1,6 procent.

En timme innan öppning inkom statistik beträffande producentpriserna, som visade en nedgång med 0,6 procent i februari jämfört med januari. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna med 4,4 procent.

Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha sjunkit 0,2 procent jämfört med månaden före, och stigit med 4,9 procent jämfört med samma månad föregående år, enligt Bloomberg News genomsnittsprognos.

"Det finns ingenting här som kan stoppa rallyt", sade James Paulsen, chefsstrateg på Wells Capital Management till Bloomberg News. Dagens producentprisstatistik "var uppmuntrande. Det kommer i kölvattnet av Feds uttalande i går att vi inte behöver strama åt eftersom inflationen inte är ett problem", sade han.

Fed-chefen Ben Bernanke sade i en utfrågning inför senatens bankutskott att Federal Reserve är bäst kvalificerad att övervaka de största finansiella institutionerna och borde få behålla sin översyn över små banker.

Feds "breda expertis" gör den "unikt lämpad att övervaka stora, komplexa finansiella organisationer och ta itu med både säkerhets- och sundhetsrisker, samt risker mot stabiliteten i hela det finansiella systemet", sade han.

På obligationsmarknaden var den tioåriga räntan ned 2 punkt till 3,63 procent.

Ericsson noterades 27 öre lägre än vid Stockholmsbörsens stängning.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?