1515
Annons

USA-börser: Svagt uppåt inför Fed-besked

New York-börserna inledde tisdagen med orgelbundna kurser men har efter knappt två timmar handlats upp en bit över nollan.

Fokus på marknaden riktas mot kvällens räntebesked från Federal Reserve. Bland vinnarna syns General Electric som lämnade vinstprognos för helåret.

Dow Jones-index var upp 0,3 procent till 10.670. På den bredare marknaden var S&P 500-index upp med 0,5 procent till 1.156 medan Nasdaq Composite-index steg 0,4 procent till 2.372.

Omsättningen på NYSE uppgick till 269 miljoner aktier och på Nasdaq till 700 miljoner aktier.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med fyra punkter till 3,67 procent medan trettioårsräntan backade tre punkter till 4,61 procent.

Dagens stora fokus ligger på kvällens Fed-möte som inleds klockan 19.15 svensk tid. Mötet kan vara det sista då Fed lovar att hålla räntan låg under "en längre tidsperiod", tror bedömare. Analytiker kommer att nagelfara formuleringarna och se om oppositionen mot lågräntepolitiken har växt till mer än en röst. Analytikerna tror att räntan kommer att lämnas oförändrad, enligt SIX Estimates.

Bland Dow Jones-komponenterna går konglomeratet General Electric starkt efter att bolaget lämnat en vinstprognos för 2010. General Electric spår att vinsten under året hamnar i paritet med den vinst om 1,03 dollar per aktie som bolaget redovisade för 2009. Väntat vinst resultat enligt Zacks Estimates var 0,99 dollar per aktie. Aktien var upp 2,4 procent.

Bland övriga Dow Jones-komponenter stack Intel ut med en uppgång på 3,7 procent. Wal-Mart fortsatt gårdagens uppåtresa genom att öka ytterligare 1,1 procent.

Limited Brands steg 4,0 procent efter att klädkoncernen meddelat att de kommer att betala ut 1 dollar i extra utdelning till sina aktieägare. Dessutom har styrelsen godkänt ett nytt aktieåterköpsprogram om 200 miljoner dollar.

Stålbolaget Nucor inkom med prognosuppdateringar för resultatet under det första kvartalet. Nucor spår att resultatet under perioden kommer uppgå till mellan -0,05 och +0,05 dollar per aktie efter utspädning. Aktien ökade 1,1 procent.

Importpriserna i USA sjönk med 0,3 procent i februari jämfört med månaden innan. Marknaden hade förutspått en nedgång på 0,2 procent.

Antalet påbörjade husbyggen i USA sjönk med 5,9 procent i februari och årstakten uppgick till säsongsjusterade 0,575 miljoner enheter. Marknaden hade räknat med en nedgång på 3,6 procent till en årstakt på 0,570 miljoner enheter.


Innehåll från KIAAnnons

Distinkt formspråk på nya Kia Sportage

Med nya Kia Sportage kommer även en helt ny design.

En kraftfullt formgiven familjesuv som hämtar inspiration från sitt eldrivna syskon, Kia EV6. Förarmiljön är ombonad, högklassig och präglas av två välvda 12,3-tumsskärmar.

Här är nya Kia Sportage – se alla bilderna

Det råder inga tvivel om att nya Kia Sportage är nära släkt med företagets elbil, Kia EV6. Formspråket hos Sportage bär drag av nya EV6, med skarpa linjer och ytor som nästan verkar omfamna varandra.

Både elbilen EV6 och nya Sportage är sprungna ur samma designfilosofi – ”Opposites United” – och den kommer att prägla alla märkets bilmodeller de kommande åren.

Men Kia Sportage är först och främst en stark personlighet på egen hand. En suv i mellanstorlek, anpassad för både äventyr ute i det fria och ett liv i storstadens puls.

Intelligenta strålkastare

Fronten är det kanske starkaste kännetecknet, med en ny tolkning av Kias grill: ”tiger nose”. Med nya Sportage kommer, precis som på EV6, ett ”Digital Tiger Face”. Vad menas med det? Ja, titta på de bumerangformade varselljusen, som markerar grillens ytterkanter och omfamnar de intelligenta strålkastarna (Matrix-LED). Du kommer att känna igen nya Sportage när du möter den i trafiken. Men allra helst vill du sitta bakom ratten.

Nu lanseras Kia Sportage som laddhybrid med en räckvidd på eldrift på hela 70 kilometer (enligt WLTP) och koldioxidutsläppet ligger på låga 25 g/km. Precis som Kia Sportage Hybrid har laddhybriden fyrhjulsdrift som standard.

Rymlig och komfortabel

Redan i dag står laddbara modeller för 82 procent av Kias försäljning i Sverige, och målet är att siffran ska vara 100 procent år 2024. Kia har det lägsta genomsnittliga koldioxidutsläppet bland de bäst säljande bilmärkena i Sverige (35 gram/km jämfört med 75 g/km för hela marknaden).

Båda Sportage-versionerna är rymliga, Sportage laddhybrid sväljer till exempel hela 540 liter bagage med baksätet på plats. Om det fälls fram ryms 1 715 liter, och det bakre ryggstödet kan fällas i tre sektioner för maximal flexibilitet (40/20/40).

Komforten är hög och utrustningsnivån likaså.

Panoramaskärmar

Likheterna med den toppmoderna elbilen EV6 syns inte bara utanpå nya Sportage. Inuti är släktskapet också påtagligt. Instrumentpanelen följer samma designspråk som exteriören och precis som i EV6 är det två stora, välvda panoramaskärmar som präglar förarmiljön. Vardera skärmen är på 12,3 tum.

Såväl kartor för navigationen som programvaror för infotainment uppdateras over-the-air i nya Sportage, och med appen Kia Connect kan föraren ansluta till mängder av funktioner: Kia Live Services, Online Navigation, Online röstigenkänning och möjlighet att integrera telefonens kalender med bilen.

Större och mer praktisk – nya Kia Sportage som laddhybrid 

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?