USA-börser: Svagt uppåt inför Fed-besked

New York-börserna inledde tisdagen med orgelbundna kurser men har efter knappt två timmar handlats upp en bit över nollan.

Fokus på marknaden riktas mot kvällens räntebesked från Federal Reserve. Bland vinnarna syns General Electric som lämnade vinstprognos för helåret.

Dow Jones-index var upp 0,3 procent till 10.670. På den bredare marknaden var S&P 500-index upp med 0,5 procent till 1.156 medan Nasdaq Composite-index steg 0,4 procent till 2.372.

Omsättningen på NYSE uppgick till 269 miljoner aktier och på Nasdaq till 700 miljoner aktier.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med fyra punkter till 3,67 procent medan trettioårsräntan backade tre punkter till 4,61 procent.

Dagens stora fokus ligger på kvällens Fed-möte som inleds klockan 19.15 svensk tid. Mötet kan vara det sista då Fed lovar att hålla räntan låg under "en längre tidsperiod", tror bedömare. Analytiker kommer att nagelfara formuleringarna och se om oppositionen mot lågräntepolitiken har växt till mer än en röst. Analytikerna tror att räntan kommer att lämnas oförändrad, enligt SIX Estimates.

Bland Dow Jones-komponenterna går konglomeratet General Electric starkt efter att bolaget lämnat en vinstprognos för 2010. General Electric spår att vinsten under året hamnar i paritet med den vinst om 1,03 dollar per aktie som bolaget redovisade för 2009. Väntat vinst resultat enligt Zacks Estimates var 0,99 dollar per aktie. Aktien var upp 2,4 procent.

Bland övriga Dow Jones-komponenter stack Intel ut med en uppgång på 3,7 procent. Wal-Mart fortsatt gårdagens uppåtresa genom att öka ytterligare 1,1 procent.

Limited Brands steg 4,0 procent efter att klädkoncernen meddelat att de kommer att betala ut 1 dollar i extra utdelning till sina aktieägare. Dessutom har styrelsen godkänt ett nytt aktieåterköpsprogram om 200 miljoner dollar.

Stålbolaget Nucor inkom med prognosuppdateringar för resultatet under det första kvartalet. Nucor spår att resultatet under perioden kommer uppgå till mellan -0,05 och +0,05 dollar per aktie efter utspädning. Aktien ökade 1,1 procent.

Importpriserna i USA sjönk med 0,3 procent i februari jämfört med månaden innan. Marknaden hade förutspått en nedgång på 0,2 procent.

Antalet påbörjade husbyggen i USA sjönk med 5,9 procent i februari och årstakten uppgick till säsongsjusterade 0,575 miljoner enheter. Marknaden hade räknat med en nedgång på 3,6 procent till en årstakt på 0,570 miljoner enheter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?